Naš najzeleniji otok dobio prvu fit stazu za sve ljubitelje aktivnog odmora

Izdvojen i nedirnut otok Mljet idealan je za uživanje u netaknutoj prirodi. Mljet je otok bogate povijesti, kulturne baštine i naravno turističkih priča. Najviše od svega Mljet je mjesto gdje možete osjetiti dodir prirode i uisitnu se odmoriti od stresa, gužve i užurbane svakodnevice. Na Mljetu je i Nacionalni park koji je najstariji morski park u cijelom Mediteranu. Zauzima gotovo trećinu sjeverozapadnog djela otoka, a to područje nacionalnim parkom proglašeno u studenom 1960., a morski dio pridodan je tek 1997. godine.

Mljet je uvelike uspio sačuvati svoju prirodnu izvornost i autentičnost zahvaljujući zemljopisnom položaju i činjenici da je udaljen od kopna. More, jaki valovi, morske struje i vjetrovi oblikovali su današnju strukturu mljetskih obala koje obiluju uvalama, spiljama, garmama i stijenama.

Svjesni činjenice koliko turizam utječe na razvoj popratnih turističkih aktivnosti važnih za nadopunu turističke ponude i da turisti sve više traže nove mogućnosti i atraktivnosti u destinacijama koje ne uključuju samo sunce i more na Mljetu su osmislili fit staze. Otok Mljet nudi brojne aktivnosti na otvorenom, a ove godine pokrenuli su nove aktivnosti kroz fit staze. Prva staza postavljena je u mjestu Sobra na stazi dugoj 1.5 km, koja je prirodno oblikovana za ovakvu vrstu aktivnosti. Staza je osmišljena je kao dodatna turistička ponuda i izvrstan je način koja motivira ljude da ostanu i/ili postanu aktivni na otvorenom tijekom svog boravka na ovom zelenom otoku čija priroda nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Duž staze koja je duga 1,5 km je postavljeno 15 ploča koje prikazuju bodyweight vježbe koje se izvode svojom težinom tj. ne koriste se nikakvi rekviziti, sprave ili druga fitness oprema. Svaka ploča sadrži opis vježbe s ilustracijama i tri različita intenziteta ponavljanja, a mogu ih odraditi svi, od početnika do profesionalaca. Fit staza je dostupna cijelu godinu i odličan je način za zadovoljenja potrebe turista za aktivnijim slobodnim vremenom na otvorenom, uživanju u krajoliku i opuštajućim zvukovima prirode.

/// Mljet: Plaže kakve nećete naći nigdje drugdje

Mljet je otok koji slovi kao najzeleniji otok naše obale, a ovaj otok većim djelom svoje površine je i Nacionalni park. Uz njega se veže brojne priče i legende pa je jedan od redovitih epiteta koji se pripisuju ovom otoku mističan. Ono što najviše zanima turiste su plaže i to one skrivene na kojima neće biti gužve i koje nikada nećete zaboraviti kada ovdje zaplivate ili samo leškarite u hladovini borovine uz miris kristalno čistoga mora.

Iako Mljet krase brojne plaže i uvale odabrali smo za vas četiri koje će vas ostaviti bez daha i poželjet ćete u ovim prizorima uživati zauvijek – potražite ih na LINKU

More na Mljetu i toplije i slanije

Otok je nastao uzdizanjem iz mora, pa tvori samo dio kopna od kojega je odvojen. More je oko njegovih obala toplije i slanije nego na sjeveru Jadrana. Zimi more hladnije samo u dubokim uvalama i Mljetskim jezerima, i to u hladnijim razdobljima. Ljeti je more ugodno toplo za kupanje, a uz samu obalu, u uvalama i osobito u Mljetskim jezerima toplije je 2-3 °C nego na pučini. Za velikih ljetnih vrućina, zbog bujne vegetacije i čistog zraka, i najtopliji su dani ugodni na cijelom otoku. Na Mljetu postoji čak i nekoliko izvora pitke vode te lokvi bočate vode – blatina, koje su uvrštenjem u ekološku mrežu EU Natura 2000 prepoznate kao važno stanište i na europskom nivou.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.