Nesvakidašnje događanje u Gorskom Kotaru: Adventski koncert u špilji Vrelo

Nesvakidašnje događanje u Špilji Vrelo najavljeno je kao poslastica za adventsko vrijeme u Gorskom Kotaru. Naime u ovom posebnom ambijentu održat će se adventski koncert u izvedbi Marina i Goranke Tuhtan. U blagdanskom okruženju uz prigodne pjesme posjetitelji će imati priliku prošetati špiljom i uživati u predivnom prirodnom ozvučenju i akustici.

Broj ulaznica je ograničen i morate biti brzi ukoliko želite iskusiti ovaj nesvakidašnji događaj najavljen za 28. studenog u Fužinama.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

/// Špilja Vrelo otkrivena je slučajno, a danas je turistička atrakcija

Inače Špilja Vrelo u Fužinama otkrivena je slučajno pedesetih godina prošloga stoljeća kod izgradnje akumulacijskog jezera Bajer. Starost joj se procjenjuje na 3,5 – 4 milijuna godina. Iako je dugačka samo 300 metara, izuzetno je lijepa i bogata špiljskim ukrasima. Osobitu vrijednost špilji daje voda, na samo pedesetak metara nalazi se gorski izvor, jezero i ponor koji ovu špilju čine posebno atraktivnom. 

Bistar i hladan gorski potok je iz porječja rijeke Ličanke i u izrazito kišnim razdobljima poplavljuje špilju. Špilju Vrelo zbog svojih ljepota često nazivaju i “Postojna u malom”. Špilja je uređena za posjete i obnovljena novom rasvjetom i pješačkom stazom s mostićima 1998. godine.

Kako je jedna od rijetkih ili čak jedina u Europi, bez stepenica, lako je dostupna osobama s invalidnošću i svim uzrastima posjetitelja. Slobodno se može reći kako je Špilja Vrelo u potpunosti prilagođena posjetiteljima, kojih tijekom godine ne nedostaje.

Špilja skriva još veliki broj zanimljivosti, a na vama je da ih otkrijete. Uz vodstvo vodiča upoznavanje Špilje Vrelo trajat će oko pola sata. Tijekom cijele godine temperatura u špilji iznosi oko 8° Celzijevih.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.