Općina Fužine – romantična goranska rivijera

spot_img

Tražite li uoči Valentinova inspirativnu romantičnu destinaciju za ovaj vikend onda je to svakako fužinarski kraj gdje vas uz ljepote prirode očekuju interesantna događanja.

Naime, Općina Fužine, idilična je i romantična goranska rivijera koju je davne 1898. godine  putopisac Dragutin Hirc opisao riječima: “Okolica Fužina predivna je, ona je pravi tip alpinskoga kraja. Okružena je visokim briegovima, koje pokriva šuma crnogorice, ima tu jelvika,… ima gorskih luka i laza, livada najbujnijega planinskog i alpinskoga cvieća, ima potoka, potočića, vrelašca, dolina, prodola, polja, ima vidika koji ti do kraja razplamte dušu, ima puno, puno toga i kićeno je odielo, što ga Fužina nosi i njime se ponosi.”

Raskošne planine Bitoraj, Tuhobić, Viševica, Veliki Kobiljak, Medveđak, Zagradski  vrh i  Preradovićev vrh nježno su obgrlile fužinarski kraj skrivajući gorske bisere jezera Bajer, Lepenicu, Potkoš kao i manje poznato Jezero te Marasovo jezero iznad kojih se uzdišu stasite goranske šume. Ovim  područjem vijuga Ličanka bajkovita rijeka ponornica koja ponire u Ličkom polju.

Vikend pred Valentinovo bogato događanjima u općini Fužine

Ovog vikenda uživajte u romantičnoj  vožnji  kočijom uz jezero Bajer ili se odvažite na neodoljiv uspon na Preradovićev vrh uz priče o ljubavi među životinjama koji se održava u nedjelju, 13. veljače u pratnji lokalnog licenciranog vodiča.

Svakako će biti atraktivna i dječja radionica za djecu od 5. do 8. razreda posvećena Valentinovu koja se održava u subotu 12. veljače u igraonici u Vratima. U poznatom izletištu Šumska bajka posjetitelji mogu svoje ljubavne želje napisati na drvce magičnih sposobnosti. Ne propuštaju se ni opuštajući tretmani  u kombinaciji saune i masaže, a obilazak tajnovite  špilje Vrelo svakako će biti čaroban izlet u utrobu Majke Zemlje.

Za sve koje ljubitelje adrenalina na raspolaganju je i obilazak ovog područja buggy vozilima. Na Zelenoj tržnici u centru Fužina u ovu subotu od 15 do 17 sati možete odabrati vrhunske domaće proizvode lokalnih OPG-ova.

Naslovna fotografija: Špilja Vrelo/ Turistička zajednica općine Fužine

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.