Općina Fužine – romantična goranska rivijera

Tražite li uoči Valentinova inspirativnu romantičnu destinaciju za ovaj vikend onda je to svakako fužinarski kraj gdje vas uz ljepote prirode očekuju interesantna događanja.

Naime, Općina Fužine, idilična je i romantična goranska rivijera koju je davne 1898. godine  putopisac Dragutin Hirc opisao riječima: “Okolica Fužina predivna je, ona je pravi tip alpinskoga kraja. Okružena je visokim briegovima, koje pokriva šuma crnogorice, ima tu jelvika,… ima gorskih luka i laza, livada najbujnijega planinskog i alpinskoga cvieća, ima potoka, potočića, vrelašca, dolina, prodola, polja, ima vidika koji ti do kraja razplamte dušu, ima puno, puno toga i kićeno je odielo, što ga Fužina nosi i njime se ponosi.”

Članak se nastavlja ispod oglasa

Raskošne planine Bitoraj, Tuhobić, Viševica, Veliki Kobiljak, Medveđak, Zagradski  vrh i  Preradovićev vrh nježno su obgrlile fužinarski kraj skrivajući gorske bisere jezera Bajer, Lepenicu, Potkoš kao i manje poznato Jezero te Marasovo jezero iznad kojih se uzdišu stasite goranske šume. Ovim  područjem vijuga Ličanka bajkovita rijeka ponornica koja ponire u Ličkom polju.

Vikend pred Valentinovo bogato događanjima u općini Fužine

Ovog vikenda uživajte u romantičnoj  vožnji  kočijom uz jezero Bajer ili se odvažite na neodoljiv uspon na Preradovićev vrh uz priče o ljubavi među životinjama koji se održava u nedjelju, 13. veljače u pratnji lokalnog licenciranog vodiča.

Svakako će biti atraktivna i dječja radionica za djecu od 5. do 8. razreda posvećena Valentinovu koja se održava u subotu 12. veljače u igraonici u Vratima. U poznatom izletištu Šumska bajka posjetitelji mogu svoje ljubavne želje napisati na drvce magičnih sposobnosti. Ne propuštaju se ni opuštajući tretmani  u kombinaciji saune i masaže, a obilazak tajnovite  špilje Vrelo svakako će biti čaroban izlet u utrobu Majke Zemlje.

Za sve koje ljubitelje adrenalina na raspolaganju je i obilazak ovog područja buggy vozilima. Na Zelenoj tržnici u centru Fužina u ovu subotu od 15 do 17 sati možete odabrati vrhunske domaće proizvode lokalnih OPG-ova.

Naslovna fotografija: Špilja Vrelo/ Turistička zajednica općine Fužine

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.