Vinkovci city break: “Zovu te, zovu, ravni slavonske, dođi u Vinkovce!”

Vinkovci te zovu, Vinkovci te čekaju! Dođi biciklom, automobilom, autobusom, ali najbolje – vlakom!

Vinkovci, vlakovi
Autor: Davor Krajinović

Željeznica je nekada bila žila kucavica Grada na Bosutu kao i čitave zemlje pa možda baš danas kada čeznemo za prošlim vremenima, kada smo pomalo nostalgični, odvažimo se doći u Vinkovce vlakom. Osim impresivnoga kolodvora, priču o slavnoj prošlosti i velikoj ljubavi Vinkovaca i željeznice možete otkriti u stalnom izložbenom postavu Hrvatskog željezničkog muzeja.

Možda ne znate da se na prostoru našega grada živi dulje od 8300 godina, a na zanimljiv način ćete više o tome saznati uputite li se u Gradski muzej Vinkovci. Njihovi stručni kustosi će vam s puno ljubavi ispričati povijest Vinkovaca.

Foto: TZ Vinkovci

Da se osjećate kao doma pobrinut će se pak u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. Naime, nova zgrada vinkovačke knjižnice, među najljepšim europskim knjižnicama potrudila se, a to ističu i svojim sloganom, da bude “tvoj novi dom”.

Za jelo se kod nas ne trebate brinuti jer od nas nipošto ne smijete otići gladni. Mnoga mjesta u gradu ponudit će vam ukusna slavonska jela, no jedinstveno mjesto za nahraniti tijelo i dušu pod okriljem šume, svakako je Šokački stan.

Šokački stan Vinkovci

Kako biste do njega brže stigli pozivamo vas da se uputite biciklom. Ako nemate vlastiti poslužite se najvećim sustavom javnih bicikala u regiji.

Nadamo se da smo vas inspirirali za dolazak u Vinkovce koji nude puno više od spomenutoga, jer vjerujte, za taj doživljaj vrijedi “potegnuti” na istok.

///Grad bogate tradicije, značajnih manifestacija i domaćeg piva – sve su to Vinkovci

///Što povezuje Vinkovce i prvi dan proljeća? Orion – najstariji indoeuropski kalendar

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.