PAG: U kolovozu četiri koncerta u sklopu PagArtFestival

PagArtFestival i ovoga ljeta priređuje koncerte ozbiljne glazbe u ozbiljnoj izvedbi, za ozbiljnu publiku. U ovim teškim vremenima i skromnim prilikama, u planu su 4 koncerta u periodu od 1. do 12. kolovoza.

Festival će otvoriti pijanist Lovro Pogorelić, utemeljitelj i umjetnički direktor festivala. U crkvi sv. Frane izvest će Sonatu Slavenskog i odabir Transcendentalnih etida Franza Liszta, čije riječi citira kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala: „Nisam komponirao svoja djela kao što neki oblače odijelo za misu… radije oživotvoreći ih iz istinskog žara vjere mog srca, kao što sam osjećao od svog djetinjstva.“

Članak se nastavlja ispod oglasa

Proslavljeni bas bariton Krešimir Stražanac i pijanist Danijel Detoni izvest će „Zimsko putovanje“ Franza Schuberta, također u renesansnoj crkvi sv. Frane, a u prelijepoj paškoj katedrali predstavit će se mladi glazbenici, trubač Tomislav Kreš i orguljašica Tea Kulaš koji će izvesti odabrane bisere barokne glazbe.

Festival će završiti u kontemplativnoj atmosferi Staroga Grada Paga, koncertom gitarista Krešimira Bedeka, koji će u programu s djelima hrvatskih skladatelja ostvariti praizvedbu skladbe Ivane Kiš naslovljenu Supertramp’s Journal, uz video sa slikama Liat Chen u animaciji Roya Shapira.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.