Park prirode Papuk idealna destinacija za uskrsni vikend

Prvi vikend u travnju ujedno je i produženi uskrsni vikend, a za slučaj da ne znate kamo s obitelji i gostima koje očekujete, postoji rješenje – dovedite ih u Park prirode Papuk.

Kamp odmorište Duboka, tradicionalno, prvog dana u travnju otvara svoja vrata svima željnima odmora daleko od užurbane svakodnevice pa svi ljubitelji kampiranja mogu spakirati svoje šatore i zaputiti se prema Dubokoj. Kamp nudi 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice s priključcima za električnu energiju i vodu. Jedan dio kampa predviđen je za boravak gostiju u šatorima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U neposrednoj blizini kampa nalazi se i Adrenalinski park Duboka koji je prilagođen i djeci i odraslima pa je zabava za cijelu obitelj zagarantirana. Penjite se po umjetnoj stijeni, trčite po drvenim gljivama koje vise između drveća, prijeđite preko drvenih visećih mostova, ali i mreža, tu je i zip-line, ali i pregršt drugih izazova. Adrenalinski park uobičajeno je otvoren svakog vikenda od 10 do 18 sati pa će u tom terminu, uz subotu, biti otvoren i na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak.

Uskrsni ponedjeljak rezervirajte i za Kuću Panonskog mora, posjetiteljski centar udaljen svega dva kilometra od adrenalinskog parka. Stručno vodstvo omogućit će vam da se vratite milijunima godina unazad te uz najsuvremeniju tehnologiju saznate kakav se život nekada odvijao na ovim prostorima i što je od njega ostalo danas. Prije 16 milijuna godina Papuk je bio otok kojim su šetali nosorozi i oko kojeg je plivala danas izumrla vrsta morskog psa.

Nikada nećete pogriješiti odlučite li se za Park šumu Jankovac. Ta najljepša gorska dolina omiljeno je izletište svih generacija. Istražite ju na dva kotača, najmom brdskih ili električnih bicikala ili se odvažite zaploviti kanuima.

Sve ovo je dovoljan razlog da barem jedan dan produženog vikenda provedete u Parku prirode Papuk, prvom geoparku u Hrvatskoj.

Naslovna fotografija: Jankovačko jezero/ Park prirode Papuk

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.