Kamp odmorište Duboka – jedini eko kontinentalni kamp u Hrvatskoj

Na južnim obroncima Papuka, 12 kilometara od Požege, smjestilo se naselje Velika. Mjesto je poznato kao odredište koje nudi sve više atrakcija za rekreaciju tokom cijele godine. Ljeti su tu šetnje, planinarenja, kupanje, zimi skijanje i sanjkanje, a brojni posjetitelji posjećuju ovaj dio Papuka i zbog sportskog penjanja, jahanja, brdskog biciklizma i paraglidinga.

Unazad nekoliko godina, a zahvaljujući upravo bogatom sadržaju koji se nudi, Velika je postala i kamp destinacija. Prije tri godine otvoreno je Kamp odmorište Duboka. Kamp nudi 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice s priključcima za električnu energiju i vodu. Jedan dio kampa predviđen je za boravak gostiju u šatorima.

Broj posjetitelja svake godine sve veći

Broj posjetitelja iz godine u godinu sve je veći, a to i ne čudi s obzirom na činjenicu kako je Kamp odmorište Duboka zbog svoje kvalitete uvršten na popis 42 najbolja mala kampa Hrvatske. Radi se o projektu certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije podržanog od strane Ministarstva turizma.

Veliki broj gostiju vraća se svake godine zadovoljni okruženjem koji kamp nudi. Zanimljivo je i kako mnogi od posjetitelja dođu u kamp na jedan dan, no zbog ljepote Parka prirode Papuk i turističke ponude često se zadrže i duže.

Naime, većina njih aktivno provodi boravak u kampu i okolici – planinare, šetaju uz potok Dubočanku, posjećuju Park šumu Jankovac, voze bicikle koje mogu iznajmiti u samom kampu, a svi oni željni adrenalina i dobre zabave, svoju spretnost mogu iskušati u novootvorenom Adrenalinskom parku Duboka.

EKO KAMP

Svuda oko nas vidimo kakav je utjecaj čovjeka na prirodu, no u Kamp odmorištu Duboka mislili su i na očuvanje prirodnih ljepota. Kamp je tako izrađen ponajviše napravljen od prirodnih materijala, kao i oprema koja se nudi posjetiteljima. Osim toga, velika pažnja posvećena je očuvanju okoliša, alternativnim izvorima energije, gospodarenju otpadom, kao i pročišćavanju otpadnih voda.

Kamp-odmorište Duboka sagrađeno je prema visokim ekološkim standardima u korištenju energije i sprečavanju zagađenja. Tako su u kamp instalirani solarni paneli za toplu vodu, biološki pročistač otpadnih voda te reciklažno dvorište za odvojeno prikupljanje otpada, a umjesto asfalta, za podlogu na parkiralištu kampa korišteni su ekološki prihvatljivi kameni agregat i vezivno sredstvo bazirano na prirodnim smolama. Svi objekti u kamp-odmorištu Duboka prilagođeni su osobama s invaliditetom.

Zbog svog idealnog položaja, kamp je najčešće i mjesto s kojeg gosti kreću u obilazak Parka prirode Papuk, koji je prvi park u Hrvatskoj uvršten na listu UNESCO-vih svjetskih Geoparkova.

Naslovna fotografija: TZ Požeško-slavonske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.