Peti Solin Winterfest u virtualnom izdanju kao slagalica iskustava

Turistička priča o zimskom festivalu stiže nam iz Solina, unatoč pandemiji i inače turistički tihoj zimi. Turistička zajednica Solina s ciljem poticanja cjelogodišnjeg turizma i ove godine želi zadržati kontinuitet u održavanju manifestacije Solin Winterfest, ali i skrenuti pažnju posjetitelja na Solin kao izvrsnu turističku destinaciju. Zbog trenutne epidemiološke situacije, ovogodišnji će se Solin Winterfest realizirati u virtualnom okruženju.

Ovo je već jubilarno peto izdanje manifestacije, koja je kroz različite teme i događanja privukla pozornost Solinjana, ali i turista. Naime, osim edukacije svojih sugrađana, kako djece, tako i odraslih te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude i pozicioniranja grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godini.

Peti online Solin Winterfest počinje 8. veljače

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kroz četiri tematske cjeline VODA, MILOST, NASLIJEĐE I LJUBAV imate priliku upoznati bogatu prirodnu, vjersku i kulturnu baština grada Solina. Kroz cjelinu “LJUBAV” poseban naglasak dat će se na važnost obitelji i djece. To i ne čudi, jer Solin je demografski gledajući najmlađi grad u Hrvatskoj i jedan od rijetkih s pozitivnim prirastom. Video prilozi donose gastro radionice pripreme tradicionalnih jela, radionice za djecu i interpretativne šetnje.

Jedna od aktivnosti je interpretativna šetnja “Kraljevske priče iz Solina” autorice Vedrane Memiš, koja prikazuje vrijeme vladavine kraljice Jelene Slavne na Gospinom otoku. Tu su i priče o kralju Zvonimiru i njegovoj supruzi Jeleni Lijepoj na Šupljoj crkvi te knezu Tripimiru na Rižinicama.

Osim Kraljevskih priča iz Solina, u okviru Winterfesta, posjetitelji će moći “prošetati” s don Franom Bulićem, kojeg utjelovljuje Nino Švonja, kustos Arheološkog muzeja u Splitu. Priče don Frane Bulića u najvećem arheološkom parku u Hrvatskoj pozivaju na otkrivanje Salone, dragulja u turističkoj ponudi grada Solina.

Događanja su se do sada realizirala u suradnji s partnerima u zatvorenim prostorima grada Solina, a sastojala su se od interaktivnih radionica, mini škola, intepretacijskih događanja, glazbenog programa te tematskih izleta i razgleda grada namijenjenim svim dobnim skupinama, rekla nam je Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice grada Solina i dodala kako je odaziv na manifestaciju u proteklim godinama bio odličan, iako je manifestacija regionalnog karaktera odnosno posjetitelji su većinom s područja gradova županije te turisti koji se nalaze u smještajnim kapacitetima.

Petom izdanju Solin Winterfesta možete se pridružiti od 8. veljače 2021. Video zapisi će biti dostupni na web stranici Turističke zajednice grada Solina kao i na YouTube kanalu.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica grada Solina

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.