Peti Solin Winterfest: Kroz 15 video zapisa upoznajte kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu Solina

Solinski zimski festival “Solin Winterfest” održava se po peti jubilarni puta, no za razliku od prijašnjih godina ovogodišnje izdanje manifestacije po prvi puta organizirano je u virtualnom okruženju. Podsjetimo, ovaj projekt zimskog festivala kroz četiri različite teme: Voda, Milost, Naslijeđe i Ljubav, prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima. Ujedno, kao najmlađi grad u Hrvatskoj kroz manifestaciju ukazuje i na važnost obitelji i života.

Osim edukacije svojih sugrađana, kako djece tako i odraslih, te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude van sezone i pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godini.

Peti Solin Winterfest kroz 15 videozapisa

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ove godine zbog mjera i ograničenja uslijed pandemije COVID-19, peti Solin Winterfest realiziran je u online izdanju. Kroz 15 videozapisa se prikazuju bogatstvo prirodne i kulturne baštine grada Solina. Pojedini videozapisi napravljeni su isključivo ili dodatno u engleskoj verziji, ovisno o ciljnoj skupini.

U sklopu teme “Voda” predstavljen je Projekt “Jadro -izvor života” i priča o posjetiteljskom području posebnog rezervata endemske vrste – Solinske mekousne pastrve. U Gastro radionici “Okusi pastrvu” – Restoran Gašpić daje se prijedlog za Valentinovo, zatim Šetnja kroz stare mlinice grada Solina i Radionica za djecu “Kišni oblak”.

Tema “Milost” posvećena je vjerskoj baštini grada Solina. Kroz Interpretativnu šetnju “Kraljevske priče iz Solina” – Gospin otok doznajte više o vremenu vladavine kraljice Jelene. Tu su još i Priča o Salonitskim mučenicima, Bajkaonica, te Radionica za djecu “Anđeli čuvari”.

Želite li doznati više o povijesti Solina, videozapisi vezani uz temu “Naslijeđe” su za vas. Baština kneza Tripimira vodi vas na arheološki lokalitet Rižinice, slijedi Gastro radionica “Okusi antiku” – Restoran Gašpić, te Arheološka radionica. Kroz Interpretativnu šetnju s don Franom Bulićem, upoznajte lokalitet Salonu, najveći arheološki park u Hrvatskoj.

I na kraju, tema “Ljubav” prigodno je povezana uz Valentinovo. Gradsko kazalište Solin održalo je Radionicu za djecu “Zaljubljeni miš”, Restoran Gašpić Gastro radionicu “Okusi ljubav”, a tu je i Tečaj plesnih koraka “Ples srca”.

Svi videozapisi dostupni su i na web stranici Turističke zajednice grada Solina.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.