Šljunčane, stjenovite, betonske, pa i skrivene – plaže u Rijeci zadovoljit će sve ukuse

Rijeka je grad bogate i burne prošlosti, lučki grad s primorskim šarmom i otvorenošću prema gostima sa svih strana svijeta. Ono što neki možda ne znaju je da svaki posjetitelj ovoga grada može za sebe pronaći i svoju idealnu plažu.

Zbog ugodne mediteranske klime u Rijeci sezona kupanja počinje već u proljeće i traje do kasno ujesen. More je čisto i plavo, sunce mami, a plaža ima dovoljno i raznolike su. Neke su prostrane i bučne, druge male i osamljene…

Uglavnom su šljunčane, neke pak stjenovite ili betonske. Za one koji vole više privatnosti, ima i pokoja skrovita plaža.

Na istok ili zapad – kamo krenuti?

S obzirom na položaj grada, plaže se u Rijeci nalaze na krajnjem istoku i krajnjem zapadu. Na istoku, na Pećinama, smjestile su se plaže Brajdica i Sablićevo, tek nekoliko minuta udaljene od samog centra grada.

Slijede, prema istoku plaža Vila Olga, bivši hotel Park, Glavanovo, Srebrena, Ružićevo te Grčevo. Na Pećinama su najstarije plaže nekadašnjeg Sušaka koji je već krajem 19. stoljeća bio poznat kao kupališno odredište na Mediteranu.

Na zapadu ćete svoju idealnu plažu potražiti od Kantride do Preluka. Na Kantridi se nalazi pet plaža: Brgudi, Igralište, Vila Nora, Ploče i Razbojna, a ako niste ljubitelj mora, okupati se i osunčati možete također na Bazenima Kantrida, najljepšem i najvećem bazenskom kompleksu u Hrvatskoj.

Za svakoga ponešto

Plaže se potom nastavljaju prema Biviju. Od Bivija do Preluka cijeli je niz većih i manjih plaža i uvala koje su šetnicom povezane s brojnim sadržajima: od ugostiteljskih objekata i sportskih sadržaja do parkova za djecu smještenih u dubokoj hladovini zelenila.

Ove plaže idealne su za one koji, osim sunčanja i kupanja, vole uživati u sportskim aktivnostima na moru i uz more. To su plaže: Skalete, Lungomare, Kostanj, Akademija, ‘S’ zavoj te Preluk, zadnja riječka plaža na zapadu.

Plaža Preluk je zbog specifičnog položaja i vjetra koji tamo puše, poznata i omiljena među surferima. Uz spomenute plaže, na ovom su se području smjestile i male neimenovane skrivene uvalice i zavučene plaže za one koji vole osamu. Nekima je moguće prići samo s morske strane.

Želite li odmor u krugu obitelji, aktivan sportski odmor, romantiku, osamu ili provod – Rijeka ima plažu za svačiji užitak. A kad sunce zađe, plaže u Rijeci postaju mjesta za šetnju i zabavu pod zvjezdanim nebom. U potrazi za dobrim provodom, u večernjim satima svakako posjetite plaže Ploče, Igralište i Grčevo.

Foto: Turistička zajednica grada Rijeke

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.