Posljednjeg vikenda u kolovozu na “Eiffelovom tornju Međimurja” uživamo u jazzu, vinima i gastro ponudi

Bajkoviti ”Eiffelov toranj Međimurja” – novoizgrađeni vidikovac na Mađerkinom bregu postaje mjesto održavanja drugog izdanja međunarodnog festivala Jazz u vinogradu.

Na tornju visokom 28 metara s kojeg pogled ”puca” na četiri države posjetitelji će uživati u glazbi međunarodnih jazz bendova i poznatih DJ-eva, ispijajući nagrađivana vina obitelji Štampar na čijem se posjedu održava glavni dio festivala, a za slasnu street food ponudu zadužen je poznati međimurski chef Marko Palfi i njegove kolege. Zapišite u kalendare: Zadnji vikend u kolovozu rezerviran je za jedinstvenih tri dana doživljaja za sva osjetila!

Tri dana iskustva glazbe, prirode, hrane i vina

Jazz u vinogradu trodnevni je međunarodni jazz festival pod ravnanjem umjetničkog direktora i našeg proslavljenog jazz gitarista – Ratka Zjače. Ciljevi festivala su obogatiti ovaj vinorodni kraj sa vrhunskim međunarodnim glazbenim događajem i gostima te pokazati najbolje što Međimurje nudi kroz jedinstvenost lokacije te autentičnu ponudu vrhunskih vina i hrane.

Od petka 26. do nedjelje 28. kolovoza nastupit će Nocturnal quartet (Italija) – Chicco/Zjača/Bedetti/Frattini, The Cuban Latin Jazz (Kuba/Poljska) te Fake Orchestra (Slovenija).

Kada je riječ o DJ-evima, publiku će rasplesati i zabaviti Ozren KanceljakPhat P.William CollinsJazzozo i Sladoled.

Osim navedenog, ovogodišnje izdanje festivala obogaćeno je i dodatnim sadržajem koji uključuje: izložbu fotografija ”Velikani Jazza”, masterclass za glazbene škole i pojedince sa velikanima jazza: Renatom Chicom te domaćinom Ratkom Zjačom u Domu Pušipela u Štrigovi, a za party ćete se najbolje zagrijati plesom uz DJ-eve na bazenu termi Sv. Martin – ima li boljeg ljetnog provoda nego onog uz osvježenje?

LifeClass Terme Sveti Martin, kao jedna od lokacija održavanja festivala uz Mađerkin breg i Dom Pušipela, začetnik su healthness koncepta kojim na jednom mjestu dobivate kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju.

Vidikovac na Mađerkinom bregu

Podsjetimo, zahvaljujući projektu CycleSeeing Attractour – CSA, Međimurje je dobilo vidikovac i novi turistički sadržaj. Na Mađerkinom bregu smjestio se novi Biciklističko-informativni centar s vidikovcem nova turistička atrakcija Međimurja. U planu je i zip-line s Mađerkinog brega do Robadja, ali i ”kontinentalne morske orgulje” odnosno goričko sviralo koje će svirati vjetar na vrhu Mađerkinog brega s vidikovca koji je već prozvan Eiffelovim tornjem Međimurja.

Toranj ima visinu platforme za posjetitelje na 21 metru, a ukupna visina vidikovca je 28 metara. S novog vidikovca pruža se prekrasan pogled na prirodne ljepote najsjevernije hrvatske županije, na međimurske brege i vinograde, ali i na četiri države – Austriju, Sloveniju, Mađarsku, a za vrijeme lijepog vrijeme čak i na Slovačku.

Međimurska županija uvijek nudi više – ova najmanja hrvatska županija iz godine u godinu opravdava titulu najuspješnije kontinentalne turističke destinacije i podiže letvicu izvrsnosti na svim područjima. Njihov uspjeh leži i u činjenici da  svoju turističku priču grade na očuvanju lokalnog identiteta i običaja uz jačanje autohtone ponude.

Dođite i uvjerite se zašto je tomu tako, a tijekom festivala Jazz u vinogradu imat ćete i priliku za organizirane ture kroz koje ćete najbolje upoznati sve atraktivne lokacije ovog kraja. Trk po svoje festivalske ulaznice i vidimo se na 341 n/m visine okruženi kaskadnim vinogradima, a na LINKU pročitajte nešto više o prošlogodišnjem izdanju Jazza u vinogradu.

Naslovna fotografija: Međimurska županija

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.