Prema USA Today Hrvatska je ove godine na 11. mjestu najpoželjnijih svjetskih destinacija

spot_img

USA Today uvrstio je Hrvatsku među najpoželjnije destinacije za putovanja u 2021. godini što je svakako vijest koja budi optimizam u novu turističku sezonu. Naime, jedan od najčitanijih američkih dnevnih listova USA Today objavio je listu 100 najpoželjnijih destinacija za putovanja u 2021., a Hrvatska se našla na visokom 11. mjestu, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

S nadom da će se u 2021. godini situacija s korona virusom stabilizirati, a putovanja u većoj mjeri ponovno realizirati, zaposlenici i suradnici lista USA Today, zajedno s web portalom za putovanja 10Best.com, izdvojili su najatraktivnija mjesta za putovanja u 2021. godini. Hrvatska se tako na listi našla u društvu atraktivnih destinacija poput nacionalnog parka Grand Canyon u Arizoni, Madagaskara, Havaja, Pariza, Praga, Italije, Grčke i Australije, a ponovno je istaknuto kako je popularna serija „Igra prijestolja“ snimana upravo na hrvatskim lokacijama.

Teško da postoji bolja kulisa od svjetskog bisera Dubrovnika za glavni grad Sedam kraljevstva. Nikakvi posebni filmski efekti nisu bili potrebni da se Stari grad pretvori u Kraljev Grudobran. Opasan moćnim zidinama, opijen vječnim ljetom i tirkiznim Jadranskim morem, Dubrovnik je punih sedam sezona za Oscara igrao ulogu grada intriga i žudnje za vladavinom i moći.

USA today u članku navodi kako je 2020. godina donijela otkazivanje brojnih putovanja, kao i planova za obiteljska i prijateljska okupljanja. Prošle godine nije bilo prilike za istraživanje različitih zemalja i kultura, no pronalaskom cjepiva očekuje se povratak putovanja u 2021. godini. Svakako se povratku putovanja svi veselimo, a naša zemlja sve češće je visoko na listama poželjnih destinacija brojnih medija.

Dobre vijesti za Hrvatsku su svakako što se naša zemlja spominje i na popularnom portalu TravelDailyNews na kojem je objavljen članak Below Deck Mediterranean: Most Instagrammable locations. Naime, u sklopu članka se navode najljepše lokacije diljem svijeta na kojima je snimana popularna američka reality serija Below Deck, a među njima se, uz Santorini, Capri, Cannes i Mallorcu, našao i naš Dubrovnik.

Podsjetimo nedavno je jedan od vodećih američkih dnevnih listova The Washington Postobjavio članak o digitalnim nomadima koji su, za vrijeme pandemije korona virusa, proveli nekoliko mjeseci u Hrvatskoj i Dubrovniku. U tekstu se navodi kako je na veći broj američkih dolazaka utjecala prva direktna aviolinija između Hrvatske i SAD-a, to jest između Dubrovnika i Philadelphije, uvedena u lipnju 2019. godine. Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, Amerikanci su prošle godine u Dubrovniku bili drugi najbrojniji gosti, s gotovo 160 tisuća dolazaka i više od 442 tisuća noćenja, navodi Washington Post.

FORBES UVRSTIO DUBROVNIK U 20 NAJBOLJIH DESTINACIJA ZA ŽIVOT

Prema pisanju utjecajnog američkog časopisa ForbesDubrovnik je u prosincu 2020. uvršten u top 20 najboljih europskih destinacija za život, posao i ulaganja Amerikanaca. Riječ je o izboru organizacije European Best Destination (EBD) koja je, na temelju kriterija poput dobre kvalitete života, adekvatnog zdravstvenog sustava, brze internetske veze, blizine zračne luke i niske stope kriminala, izdvojila 20 najatraktivnijih odredišta za Amerikance, koji se iz SAD-a žele trajno odseliti ili iskusiti život u drugoj državi na nekoliko mjeseci ili godina. U članku je istaknuto kako je Dubrovnik, s obzirom na postojanje međunarodnog studija, idealan grad za mlade iseljenike, ali i one koji su spremni investirati i stvarati vlastite projekte u prekrasnom povijesnom okruženju, uživajući na suncu tijekom cijele godine. 

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.