Prijedlog za izlet: Bučijada, vino i ljekovito ulje dobitna kombinacija Ivanić-Grada

Ivanić-Grad poziva turiste željne odmora tik uz hrvatsku metropolu novim promotivnim spotom koji je sniman prošle i ove godine na svim turističkim lokacijama u gradu i okolici. A da ovaj gradić ima veliki potencijal potvrdila je i naša redakcija tijekom obilaska Zagrebačkog zelenog prstena kada smo ispričali priču o Naftalanu crnom jedinom izvoru ljekovitog ulja u Europi i toplicama koje privlače domaće i strane goste.

Kada priči dodamo vinsku notu uz jednu od najoriginalnijih vinarija smještenoj baš uz Ivanić-Grad jasno je kako ovo je područje na “must see” listi u Zagrebačkoj županiji koja u doba pandemije koronavirusa postaje hit za sve Zagrepčane koji bježe od gužve glavnog grada u mirni zeleni zagrebački prsten. Ivanić-Grad nalazi se tek 40 kilometara od Zagreba, a smješten je uz rijeku Lonju koja spaja dvije regije Moslavinu i Posavinu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prepoznatljiv je po jedinstvenom zdravstvenom turizmu upravo zbog crnog zlata Moslavine Naftalana, ali i ruralnom turizmu te nadaleko poznatom škrletu i bogatoj tradiciji, gastro i eno ponudi te manifestacijama od kojih je sigurno najposjećenija Bučijada. Upravo Bučijada održava se po 16. puta, a ove godine u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama  tijekom cijelog listopada, drugačije nego uobičajeno i skromno.

Tako su listopadni vikendi vrijeme kada se u Ivaniću mogu kušati jela od buća domaćih ugostitelja ili rezervirati piknik košaru, a domaći proizvodi, bučino ulje, vino škrlet i suveniri  mogu se kupiti u Suvenirnici odnosno Centru za posjetitelje, ali i na na E-Sajmu.

Upravo bogatstvo i raznolikost turističke ponude prikazuje novi promotivni film

– Ivanić-Grad je moj grad koji živim svaki dan, željela sam ga prikazati baš onakvim kakav je poseban, živahan prepun lokacija koje se mogu posjetiti. Područje grada koji objedinjuje  Moslavinu i Posavinu, vinske predjele i velika žitna polja, nepregledne šume, bajere koji su raj za ribiće, rijeku Lonju, Savu i nezaobilaznu pješčanu plažu Kucel, nepregledne šume Žuticu i Marču koje su pune života i bogatu tradiciju koja se i danas njeguje, jer ovaj grad i njegovi ljudi uspijevaju sačuvati prošlost ovih krajeva. Gastronomsku ponudu koja je čarobna, a vina pričaju svoju priču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U posljednjih nekoliko godina redatelj sam velikog broja turističkih filmova, svaki put se očaram novom destinacijom, no ipak do našeg Ivanića za mene nema ljepšeg kraja- ističe redateljica filma Jasenka Haleuš.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.