Provedite Winnetou vikend u selu Roswell uz filmsku večer, nebeski vatromet i Cowboy night

Selo Roswell koje se nalazi na području općine Fužine tijekom godine mjesto je brojnih događanja koje privlače stare i mlade. Originalna scenografija i kostimografija sa snimanja filma Winnetou posjetiteljima pruža mogućnost doživljaja western filmova.

Roswell je Divlji zapad u malom jer se u samom selu nalaze kovačnica, šerifov ured, saloon, pivovara, pojilo za konje i štala te još mnoštvo zanimljivih sadržaja. Osim toga posjetitelji se mogu okušati i u bacanju lasa, jahanju konja i pucanju iz Winchesterke i drugo.

No osim već “tradicionalnih” sadržaja selo Roswell posjetiteljima često nudi i tematske vikende. Jedan od njih će se održati od 12. do 14. kolovoza. Winnetou vikend se ne propušta jer je tradicionalno rezerviran za goranski Divlji zapad, Roswell selo i nebeski vatromet meteorskog roja Perzeidi, u narodu poznat kao Suze Sv. Lovre.

Filmska večer na otvorenom – 12. kolovoza

Winnetou vikend započinje interesantnom filmskom večeri na otvorenom i to u kultnom kaubojskom Roswell selu, goranskom Divljem zapadu. Uz logorsku vatru pod dekicom i goranskim, zvjezdanim nebom sve će generacije uživati u sinkronizaciji animiranog filma Malci 2, Kako je Gru postao Gru.

Filmska projekcija započinje u 20 sati, a karte se mogu kupiti online ili od 19 sati u samom Roswell selu. Ured za turizam Općine Fužine svim sudionicima savjetuje ponijeti tople dekice ili slojevitu odjeću jer su goranske noći svježe.

Nebeski vatromet sa astronomima – 13. kolovoza

U subotu u Roswell selu je jednostavno must be večer posebno ako uživate u promatranju nebeskog vatrometa meteorskog roja Perzeidi, tzv. Suza sv. Lovre. Posjetitelje očekuje tematsko predavanje Asteroidi i kometi zagonetni svemirski putnici kao i promatranje nebeskog svoda s tri teleskopa i pod stručnim vodstvom astronoma Dinka Brautovića, Tonija Stipeća i Roberta Lovrinića.

Šetnja bakljama do obližnje livade iznad Roswell sela priuštit će vam fantastičnu kulisu za nezaboravan selfie. Sve to će pratiti interesantan glazbeni program uz logorsku vatru i gastro ponudu. Početak programa je od 20 sati.

Cowboy night – 14. kolovoza

Bogat Winnetou vikend zaokružit će nedjeljni program s kaubojskom večeri od 20 sati uz igre iznenađenja i nastup Sarah & The Romans benda te DJ Rabbita. Sarah & The Romans je prvi hrvatski band koji njeguje bluegrass izričaj, a obogaćen je elementima srednjoeuropskog folka što ih diferencira i omogućuje iznimnu stilsku prepoznatljivost.

Izvor fotografija: Općina Fužine

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.