Rekreativni biciklistički maraton Parenzana: Istražite Istru na biciklu

Jedna od najljepših biciklističkih staza u Hrvatskoj, Parenzana, ponovno će biti mjesto održavanja Rekreativnog biciklističkog maratona. Radi se o sportskom događanju koje će se održati po 26. puta, a start i cilj će biti u Vižinadi.

parenzana
Foto: Visit Vižinada

Rekreativno biciklistički maraton Parenzana poznat je po tome što redovito okupi više od tisuću biciklista i rekreativaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i šire. Stoga je posve jasno zašto se ovaj jedinstveni maraton smatra ultimativnim rekreativnim biciklističkim događanjem u Istri koji okuplja brojne poklonike biciklizma svih generacija.

Ovogodišnje izdanje maratona održat će se 24. rujna 2023. Vozi se u kompletnoj svojoj duljini asfaltiranom cestom, što je mnogima privlačna činjenica. Istodobno trasa prolazi kroz fantastične vizure prelijepog istarskog krajolika. Datum održavanja maratona također je optimalan, s obzirom da je riječ o posezoni i samom početku jeseni, kad je vrijeme još uvijek sunčano i ugodno toplo, a bez velikih vrućina.

Rekreativni biciklistički maraton Parenzana 2023
Rekreativni biciklistički maraton Parenzana

///Najatraktivnija biciklistička staza Hrvatske dobila mobilnu aplikaciju

Maraton za cilj ima valorizirati i promovirati prirodne i druge resurse ovog dijela Istre, osobito trasu nekadašnje željezničke pruge Parenzana koja je ovuda prolazila i doslovno značila život za stanovništvo u nekim davnim vremenima.

Start biciklističkog maratona Parenzana je 24. rujna u 10 sati na glavnom trgu u Vižinadi odakle cijela priča kreće dalje kroz ljepote prirode. Trasa prolazi duž Parenzane i duga je 48 kilometara. Prilikom organizacije mislilo se i na one koji radije hodaju kroz prirodu, ljubitelje pješačenja. Za njih je osmišljena pješačka tura koja počinje u 10.15 sati i starta također u Vižinadi.

///Jama Baredine – dom Istarske čovječje ribice

Pješačka Parenzana 2023

Više informacija o 26. izdanju Parenzana rekreativnog biciklističkog maratona možete pronaći na POVEZNICI.

Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Vižinada

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.