Šibensko čudesno svjetlo – Light is life 2022.

Zahvaljujući hrabrosti i vizionarstvu građevinskog inženjera Vjekoslava pl. Meichsnera i potpori tadašnjeg gradonačelnika i zastupnika grada Šibenika Ante viteza Šupuka (1838. – 1904. prvi Hrvat gradonačelnik Šibenika), Hrvatska je 28. kolovoza 1895., dakle prije 127 godina, trajno upisana u energetski zemljovid Europe. Toga dana, naime, na slapovima rijeke Krke puštena je u rad hidroelektrana “Krka” kao prvi sustav proizvodnje, prijenosa i distribucije izmjenične struje u svijetu.

Manifestacijom “Light is life” dugi niz godina, Šibenik, Šibenčani i njihovi gosti obilježavaju taj povijesni datum.

Otvorenje manifestacije dogodit će se 28. kolovoza 2022. godine u 20 sati i 20 minuta, u točnom trenutku kada je prije 127 godina puštena u rad hidroelektrana.

Brojni Šibenčani i turisti uživati će u pravoj svjetlosnoj čaroliji uz glazbeni program na pontonu vodičkog Big Banda. Duž cijele rive biti će postavljene 2D instalacije svjetlosnih riba, a po šibenskoj luci plovit će jedrilice osvjetljene plavim svijetlom. Također, moramo istaknuti kako će javna rasvjeta duž rive biti osvjetljena plavim svjetlom, a morska vila će plesati u plavom svjetlećem plaštu.

U 22 sata vatromet u šibenskoj luci biti će sinkroniziran s pjesmom Bodulska balada u plavoj boji. Od 22:05 sati DJ duo HCAC ispred gradskog muzeja svirati na tri metara visokoj Teslinoj zavojnici!

Treba spomenuti kako će već od 27.kolovoza biti osvjetljene brojne šibenske znamenitosti plavim svjetlom, kao što su katedrala sv. Jakova, tvrđava sv. Nikole, palača Muzeja grada Šibenika, samostan sv. Frane, stari hotel Krka i mnoge druge.

Pozivamo sve da prisustvuju ovoj sjajnoj dugogodišnjoj manifestaciji, te uživaju u čaroliji šibenskog svjetla!

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Šibenika

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.