“Sopot sope 2023.”: Dođite na novu manifestaciju uz najljepši slap u Istri

Općine Gračišće i Pićan u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre (TZSI) organiziraju manifestaciju dijalektnog naziva “Sopot sope 2023” što ‘prevodimo’ kao Sopot pjeva.

sopot sope

Ove dvije općine povezane prekrasnim prirodnim krajolikom odlučile su zapečatiti ljetna druženja na otvorenom manifestacijom “Sopot sope 2023.”, koja će biti održana u nedjelju 10. rujna. Prvi dio manifestacije je pješačka tura koja počinje u 15 sati. Predviđeno trajanje pješačenja je 1 sat i 30 minuta, a staza je lagana. Početak pješačenja i okupljanje je u selu Floričići, točnije na parkingu s kojeg kreće spust za slap Sopot u 15 sati. Kraj je predviđen uz sam slap, gdje će sve sudionike čekati okrjepa odnosno ponuda lokalnih OPG-ova.

Glavni dio popodneva pa i same manifestacije je koncert Etno skupine Šćike, čiji je početak predviđen u 17 sati. Sudjelovanje na pješačenju i sam koncert su besplatani, odnosno poklon dviju općina i TZSI. Tko ne želi pješačiti, može odabrati samo poslušati koncert Šćika i uživati u ponudi lokalnih OPG-ova uz prekrasan Sopot.

karojba
Karojba – Staza Quadruvium, foto: Julien Duval, izvor: Turistička zajednica središnje Istre

Prijave na pješačenje su obvezene, a prijaviti se možete putem maila info@central-istria.com ili na +385 (0) 52 622 460.  

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku i Instagramu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.