Spoj elegancije i zabave za sve uzraste: Predlažemo najljepše plaže Opatije

Opatija je pravi turistički biser, smješten na obali Kvarnerskog zaljeva gdje naše bistro more zapljuskuje masiv Učke. Ime je dobila po opatiji Sv. Jakova koja se nalazi u istoimenom parku u središtu grada, a poznata je i pod nazivom “Jadranska Nica”, “Biser Jadrana” i “Beč na moru”. Ova kvarnerska ljepotica je već više od 100 godina poznata kao destinacija zdravstvenog turizma. Blagotvorna klima, prekrasna priroda i brojne mogućnosti za rekreaciju i sport povezani su sa suvremenim zdravstvenim ustanovama te spa i wellness centrima.

Kontrast tirkiznog mora i zelenih planina, raskošnih vila i pitoreskne obalne šetnice čini Opatiju i jednom od najromantičnijih destinacija u cijeloj Europi. Tim je riječima Opatiju predstavio Trips To Discover. Romantičan turistički biser koji odiše jednom dozom luksuza pružit će vam odmor iz snova u svako doba godine, a posebice ljeti kad možete uživati u njezinim najljepšim plažama, a evo i koje su to te kako do njih.

Gradska plaža Slatina

U samom centru Opatije smještena je glavna gradska plaža Slatina, a često ćete čuti da ju nazivaju još i “šarenim srcem Opatije”. Kad prođete centrom Opatije i vidite cijeli niz šarenih ručnika, pravi “cvjetnjak” suncobrana i čujete glasne osmjehe – znat ćete da ste došli na Slatinu na kojoj baš nikom ne može biti dosadno.

Plaža je betonirana, s lijepim betonskim pločama, uglavnom raspoređene polukružno i s osiguranim prilazima u more, što ju čini idealnom i za obitelji s djecom. Osim uređenog šljunčališta s ležaljkama, suncobranima i tuševima, na Slatini možete uživati u ukusnom jelovniku i bogatoj ponudi pića u nekom od ugostiteljskih objekata ili u zabavnom programu koji se tijekom cijelog ljeta organiziraju na plaži.

Dat ćemo vam savjet: Čak iako ne uspijete ovog ljeta posjetiti “šareno srce Opatije”, u koje god doba godine dođete, Slatina će vam priuštiti romantične, opuštajuće trenutke samim pogledom na bistro more s jedne, a grad s druge strane. Dovoljno je da samo sjednete, zatvorite oči, utišate um i dopustite joj da vam otkrije svoje čari.

Plaža hotela Royal

Ispod istoimenog hotela nalazi se plaža s koje se pruža impresivan pogled na predivan Kvarnerski zaljev i blistavo Jadransko more. Ona odiše jednom posebnom dozom elegancije i prava je opuštajuća oaza koja poziva na odmor u hladu bijelih baldahina, okruženi živopisnim palmama.

U sklopu plaže uređen je i Royal lounge bar s vrhunskom ponudom osvježavajućih pića, a najmlađe će posebno oduševiti mali bazen u sklopu plaže. Ova je plaža otvorenoga tipa, na kojoj su uz goste hotela dobrodošli i drugi opatijski posjetitelji i građani.

Idete na odmor u Opatiju s kućnim ljubimcem? Evo kamo ćete na kupanje

Za ljubitelje šetnje, dok ste u Opatiji, idealan prijedlog je šetnica Franje Josipa I, poznatija pod nazivom Lungomare. Riječ je o 12 kilometara dugom obalnom šetalištu koje povezuje Volosko, Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran. S pogledom na prekrasno uređene staze, opatijske znamenitosti i najljepše plaže, kilometre ćete prelaziti kao od šale, a dobro raspoloženje i prekrasne fotografije koje ćete zabilježiti putem ostat će s vama još dugo, dugo nakon šetnje.

Dok šetate iz Opatije prema Ičićima, vrlo lako ćete uočiti ogradu i vratašca koja predstavljaju ulaz na plažu posebno uređenu za vaše krznene prijatelje. Ova plaža je posebno osmišljena za opuštenu pseću igru i druženje s drugim psima, a prirodnim barijerama je odvojena od susjednih područja.

Uz pomagala za higijenu pasa, na plažu je ugrađen i tuš za njihovo ispiranje nakon igre u morskim valovima.

Obiteljska plaža Lipovica

Šljunčana plaža Lipovica u Voloskom je poznata obiteljska plaža između Rijeke i Opatije. Ako se poželite centra grada Opatije, on vam se nalazi na samo jedan kilometar od plaže Lipovica – plaže stvorene za obiteljski odmor. Iza plaže je u hladovini smješteno dječje igralište s uzbudljivim elementima za igru. Plaža je opskrbljena tuševima i sanitarnim čvorovima, a nalazi se u blizini sadržaja sa hranom i pićima ako ogladnite od kupanja u bistrom moru, a djeca od energične igre.

Pristup plaži je moguć biciklom, pješice ili automobilom, kojeg možete parkirati na obližnjem parkingu udaljenom 200 metara od plaže.

Plaža Tomaševac

Za ovu plažu ćete često čuti da se naziva još i “dječja plaža” s obzirom na brojne zabavne sadržaje koji će se svidjeti djeci i mladima: od tobogana, trampolina, pedalina pa sve do igrališta. Plaža Tomaševac smjestila se uz obalno šetalište Lungomare, u blizini hotela Ambasador.

Za vrijeme dječje igre i uživanja u zabavnim aktivnostima, roditelji se neće dosađivati – oni svoju oazu mira mogu pronaći na ležaljci pod suncobranom ili ispijajući hladni napitak u nekom od obližnjih ugostiteljskih objekata, dok djecu uvijek imaju u vidnom polju.

P.S.: Posebno preporučamo posjet restoranima u blizini plaže koji nude razne delicije specifične za ovaj kraj.

Retro kupalište prepuno sadržaja

Kupalište Angiolina jedno je od najpopularnijih mjesta za kupanje i dobru zabavu u Opatiji. Ono što ćete prvo zamijetiti je poseban i jedinstven dizajn u retro stilu – stilu kupališta sa kraja 19. i početka 20. stoljeća, kad je Opatija doživjela svoj prvi procvat kao turistička destinacija.

Dizajn će vas na tren vratiti u prošlost, ali pregršt modernih sadržaja odmah će vas podsjetiti da ste u 21. stoljeću. Naime, sklopu kupališta nalazi se kafić i noćni bar, te dodatni popratni sadržaji poput brijačnice i tattoo studija.

Kupalište Angiolina smatra se prvim opatijskim kupalištem, a ako želite uživati u istom pogledu kojem su se divili posjetitelji prije stotinu godina, samo s daškom luksuza – posjetite Angiolinu, provedite ondje cijeli dan i vjerujte, proletjet će vam.

P.S. Ovo je nerijetko mjesto najluđih provoda u Opatiji.

Fotografije: arhiv Turističke zajednice grada Opatije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.