Ston vas zove : We live it. You will love it!

Na samom početku poluotoka Pelješac smješteno je malo bajkovito mjesto, Mali Ston koji je zajedno sa Stonom povezan najdužim očuvanim kamenim zidom u Europi dužine 5.5 kilometara. Malostonski zaljev poznat po uzgoju školjaka, posebno kamenica i mušula nezaobilazno je odredište za prave ljubitelje morskih delicija,a vožnja brodom do uzgajališta kamenica i degustacija tog prirodnog afrodizijaka ravno iz mora, uz čašu vrhunskog pelješkog vina,  čine ovo mjesto pravim gurmanskim biserom.

Ako još niste upoznali ovaj biser našeg juga možda vas potaknu ovi video materijali koje je predstavila Turistička zajednica općine Ston  u okviru zanimljive kampanje #We live it .You will love it!

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za ljubitelje kvalitetnih i svježih ribljih specijaliteta, tu su uvijek otvorena vrata nadaleko poznatih restorana. Samo kilometar vožnje autom  ili šetnjom po zidinama, u podnožju brda Podzvizd smjestio se srednjovjekovni gradić Ston, čija povijest seže u daleko doba Dubrovačke Republike.

Ston je bogata riznica povijesno-kulturne tradicije, a nekadašnja vrijednost Stona kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu, solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje koji se nije promijenio još od antičkih vremena.

S ciljem promocije Stona kao idealne destinacije za  turizam u novo nastaloj situaciji Turistička zajednica općine Ston izrađivati će i dalje video spotove  prezentirajući  bogatu turističku ponudu općine, čija raznolikost i ljepota netaknute prirode privlače sve veći broj turista koji žele pobjeći od urbanog  načina života te uživati u odmoru uz poštivanje fizičke distance.

Za doživjeti šetnju među najdužim zidinama na svijetu, okusiti sol iz najstarije aktivne solane u Europi, kušati najukusnije kamenice na planeti, nazdraviti životu proslavljenim vinima, plivati u čistom tirkiznom moru i odlično se zabaviti ne trebate ići u više različitih destinacija. Na Pelješcu ćete naći sve!

Bilo da se radi o prirodnim ljepotama, kulturnoom nasljeđu,kristalno čistom moru, vrhunskom vinu i gastronomiji, područje Stona pruža raznoliku ponudu koja može udovoljiti i onima najzahtjevnijima. Sva ova mjesta pružaju nezaboravan doživljaj bogate povijesno-kulturne tradicije i gostoljubljivog lokalnog stanovništva čije priče pune ponosa i ljubavi prema svome kraju samo treba otkriti, ali kada je jednom  posjetite sigurno ćete se tu ponovno vratiti.

Kao što je kamenica proslavila Ston na gourmet karti svijeta, tako su kvalitetna pelješka vina pozicionirala cijeli poluotok Pelješac u sam vrh enološke scene svijeta.

Glavna zvijezda tog najvećeg vinogorja hrvatskog juga je plavac mali, sorta kojom je zasađeno gotovo 90 posto peljeških vinograda. Iako su vinski podrumi razasuti duž cijelog ruralnog dijela Pelješca, jednu od najljepših peljeških enoloških priča doživjet ćete na širem području Stona. U naselju Putniković, u okruženju vinograda koji se izdižu iznad najljepših jadranskih plaža, razgledajte prvi hrvatski Muzej vinogradarstva i vinarstva te Dom vinarske tradicije. Kušajte vrhunske vinske kapi, otkrijte tajnu uspjeha peljeških vina, nabavite ono koje vas najviše oduševi i saznajte kako je vino na Pelješcu postalo stil života.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Najduže zidine i najstarija solana u Europi, najbolje kamenice na svijetu, carstvo plavca malog, tradicijskog načina života i neopisivog mira. Sve je to Ston, destinacija velikih vrijednosti. Jeli moguće tražiti više od toga?!

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.