Subota u muzeju: Eko muzej “Međimurje malo”

Tko je bio Sv. Jeronim, a tko dr. Rudolf Steiner? Kako živi livadni plavac? Koja je prva civilizacija u Međimurju? Gdje se nalazi pozoj?

Odgovore na ova pitanja možete dobiti već ove subote od 10 do 16 sati u Centru za posjetitelje Ekomuzeja “Međimurje malo” u Međimurskoj palači turizma. U Centru ćete virtualnim, multimedijalnim i interaktivnim postavom upoznati povijest, običaje i kulturu Međimurja.

Ekomuzej je inovativni koncept očuvanja, zaštite i turističke interpretacije baštine, a radi se o prvom takvom projektu u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. 

Suvremeni gost danas želi doživjeti destinaciju onakvom kakva ona zaista jest, njenu prošlost i sadašnjost, želi kušati njena gastronomska bogatstva, uživati u prirodnim ljepotama, slušati autohtonu glazbu i upoznati navike lokalnog stanovništva, a Ekomuzej Međimurje malo obuhvaća sve ono što Međimurje kao turistička destinacija može ponuditi.

Ekomuzej ujedinjuje najvažnije vrijednosti Međimurja – popevku, arheološku i sakralnu baštinu, mlin na Muriispiranje zlata na Dravi, Stari grad Zrinskih, prirodnu baštinu, kulturu vinatradicionalnu međimursku gastronomiju, život i djelo dr. Rudolfa Steinera, sport i rekreaciju.

Uz to što je koncept Ekomuzeja jedinstven, jedinstvena su i tehnološka rješenja koja nudi – virtualna stvarnost spojena je s materijalnim, odnosno kroz elemente virtualne stvarnosti ostvaruje se kontakt s prostorom muzeja.

U Centru za posjetitelje multimedijalni postav na interaktivan i zabavan način posjetitelje upoznaje s atraktivnim sadržajima četrnaest izvornih lokaliteta koji čine Ekomuzej. Uz razgledavanje postava posjetitelji mogu dobiti informacije i preporuke o posjećivanju autentičnih baštinskih lokaliteta, a ovdje možete i besplatno napuniti svoj e-bike ili predahnuti u parku koji se nalazi uz Centar.

Dodajmo na kraju kako je ulaz besplatan za djecu predškolske dobi,a muzej je za individualne posjetitelje otvoren svake subote od 10 do 16 sati, dok je za grupne posjete potrebna najava, a sve detalje potražite na web stranicama.

Fotografije: Međimurska županija

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.