“Ekomuzej Međimurje malo” – najsuvremeniji interaktivni postav u ovom dijelu Europe

U Međimurskoj županiji nalazi se prvi ekomuzej u regiji koji okuplja najzanimljivije turističke atrakcije jedne od najuspješnijih destinacija kontinentalnog turizma. Odgovore na brojna pitanja vezana uz turističku ponudu Međimurja tako posjetitelji i turisti mogu saznati u najsuvremenijem multimedijalnom i interaktivnom postavu u ovom dijelu Europe – Centru za posjetitelje “Ekomuzej Međimurje malo”.

Ekomuzej Međimurje
Foto: Facebook Turistička zajednica Međimurske županije

Ekomuzej je inovativni koncept očuvanja, zaštite i turističke interpretacije baštine, a radi se o prvom takvom projektu u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Cijeli projekt organizacije Ekomuzeja obuhvaća izgradnju i opremanje 15 centara za interpretaciju širom Međimurske županije, kao i središnjeg Centra za posjetitelje u Čakovcu.

///Šetnja Međimurjem: Tko su zlikovci u prirodi, kako žive žabe u Žabniku, kakav je životni ciklus vretenca letača?

Suvremeni gost danas želi doživjeti destinaciju onakvom kakva ona zaista jest, njenu prošlost i sadašnjost, želi kušati njena gastronomska bogatstva, uživati u prirodnim ljepotama, slušati autohtonu glazbu i upoznati navike lokalnog stanovništva, a Ekomuzej Međimurje malo obuhvaća sve ono što Međimurje kao turistička destinacija može ponuditi.

Ekomuzej Međimurje
Foto: Međimurska županija

Što vidjeti u Međimurju

Središnji Centar za posjetitelje smješten je u prostorijama Turističke zajednice Međimurske županije i zamišljen je kao “visitor” centar koji posjetiteljima daje osnovne najvažnije informacije o Međimurju te ih potiče da istraže kulturnu, povijesnu i tradicijsku baštinu na izvornoj lokaciji.

///TOP 7 razloga zašto posjetiti Međimurje

Stoga će, zahvaljujući fragmentiranom muzeju, turisti moći posjetiti lokacije koje do sada nisu bile turistički dovoljno prepoznate, poput budućeg Centra “Hiža Međimurske popevke” u Donjoj Dubravi ili Arheološkog parka Nekropola u tumulima u Goričanu.

Ekomuzej Međimurje
Foto: Međimurska županija

///Zašto Međimurje? Provjerite što skriva ova zelena oaza

Ekomuzej ujedinjuje najvažnije vrijednosti Međimurja – popevku, arheološku i sakralnu baštinu, mlin na Muri, ispiranje zlata na Dravi, Stari grad Zrinskih, prirodnu baštinu, kulturu vina, tradicionalnu međimursku gastronomiju, život i djelo dr. Rudolfa Steinera, sport i rekreaciju.

Terme Sveti Martin
Foto: Terme Sveti Martin

///Eno-gastronomija – jedan od ukusnih razloga za posjetiti Međimurje

Ekomuzej Međimurje malo nudi jedinstven koncept

Uz koncept, jedinstvena su i tehnološka rješenja koja ekomuzej nudi. Virtualna stvarnost spojena je s materijalnim, odnosno kroz elemente virtualne stvarnosti ostvaruje se kontakt s prostorom muzeja.

Ekomuzej Međimurje
Foto: Facebook Turistička zajednica Međimurske županije

Međimurje iz godine u godinu opravdava titulu najuspješnije kontinentalne turističke destinacije i podiže letvicu izvrsnosti na svim područjima. Projekt “Ekomuzej Međimurje malo” samo je dio velikih ulaganja u turizam Međimurske županije.

Matulov grunt

Matulov grunt u srcu Međimurja – jedinstveni edukacijsko-istraživački centar

Centar za posjetitelje “Med dvemi vodami” u Križovcu predstavlja zaštićenu prirodnu baštinu Međimurja. Tu je i Matulov grunt, edukacijsko-istraživački centar u Frkanovcu, kao i najveće ulaganje u kulturnu baštinu Međimurja, rekonstrukcija fortifikacije Starog grada Čakovca.

///Med dvemi vodami – turistička priča Međimurja

Izvor: Međimurska županija

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.