Treći Camino Imota vikend – otkrijte prekrasnu prirodu i bogatu povijesnu baštinu Imotske krajine

Camino Imota vikend po treći će puta okupiti hodočasnike iz Hrvatske i inozemstva. Dionica najpoznatije mreže hodočasničkih putova, duga oko 70 kilometara, pruža mogućnost istraživanja prirodnih ljepota, prekrasnih jezera, ali i povijesne baštine, uključujući jedinstvenu katedralu na otvorenom.

Hrvatska ima tradiciju hodočašća u Santiago de Compostelu od 1203. godine. Camino Imota dio je hrvatskih Camino staza, novoobnovljenih i označenih žutim strelicama. Ovogodišnji Camino Imota vikend, odnosno organizirano hodočašće dionicom hrvatske mreže Puteva sv. Jakova, održat će se od petka 5. do nedjelje 7. svibnja 2023.

Ova tri dana idealna su prilika za sve koje žele osjetiti makar dio tog posebnog “Camino doživljaja”, testirati svoju kondiciju prije polaska na neku od dužih Camino ruta, otkriti novu dionicu Camina kroz Hrvatsku kao i one koji se žele prisjetiti svog Camino iskustva.

Uz organizirano vođenje hodočasnika imat ćete priliku otkriti bogatu baštinu Imotske krajine, poslušati Camino svjedočanstva, duhovno se okrijepiti, saznati što sve povezuje Hrvatsku s hodočašćem sv. Jakovu, kao i probati lokalno “vino tinto”.

Od Ciste Velike do Imotskog u tri dana

Prošle godine pokrenuta je i Camino Imota mobilna aplikacija za android i IOS. Osim same rute aplikacija nudi hodočasnicima još niz nužnih, ali i zanimljivih informacija.

Prvog dana Camino Imota vikenda, 5. svibnja, hodat će se na ruti dugoj 20 kilometara, od Ciste Velike do Lovreća. Sljedećeg dana na redu je ruta Lovreć – Proložac dužine 23 kilometara, a treći Camino Imota vikend završava još jednom rutom od 26 kilometara, Proložac – Imotski.

Camino Imota prolazi pokraj izuzetno zanimljivih sakralnih objekata, ali i značajnih lokaliteta prirodne i kulturne baštine. Na ukupno 14 lokaliteta nalaze se i prigodni pečati za hodočasničke putovnice kao dokaz o prijeđenom putu. Svi s ispunjenom hodočasničkom putovnicom u uredu Turističke zajednice Imota mogu dobiti potvrdu o obavljenom hodočašću – Compostelu.

Prijave za treći Camino Imota vikend već su otvorene. Više informacija o samom događanju možete pronaći na službenim stranicama. Organizator je Turistička zajednica Imota u suradnji s Bratovštinom sv. Jakova.

Foto: Facebook Camino Imota

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.