Uđite pješice u Nacionalni park Krka i ostvarite popust od 20%

Od 1. do 31. svibnja posjetitelji koji odluče pješice ući u Nacionalni park Krka ostvaruju popust od 20 % na ulaznice. Radi se o svibanjskoj akciji “Go and walk”, a popust se odnosi na sve individualne ulaznice. “Go and walk” promotivna akcija podrazumijeva ulaz i izlaz iz Parka pješice. Sve ostale usluge, kao i ulaznice za posjetitelje koji će u Park ući brodom ili autobusom, naplaćuju se prema redovitom cjeniku.

Za sve one koji se na Skradinski buk odluče doći pješačkom stazom koja do njega vodi s Lozovca ili sa Skradinskog mosta, ulaznicu će moći kupiti po promotivnoj cijeni od 80 kuna. Ta ulaznica toga dana vrijedi i za sve ostale kopnene lokalitete u Parku. Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a ona od sedam do osamnaest godina, koja u Park dolaze u pratnji roditelja ili staratelja, plaćaju 64 kune.

Ako se pak odlučite posjetiti samo lokalitet Roški slap, ulaznica za odrasle iznosit će 40 kuna, a za djecu od sedam do osamnaest godina 32 kune. Uz promotivnu svibanjsku akciju, ulaznica za manastir Krka i arheološki lokalitet Burnum iznosi 32 kune, a za djecu od sedam do osamnaest godina 24 kune.

Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u svim zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja nacionalnog parka i prijevoznim sredstvima, brodovima i autobusima, obvezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja. Od 1. travnja obvezno je korištenje zaštitnih maski i na otvorenim prostorima na kojima je povećan protok ljudi.

Na 109 četvornih kilometara svoje površine, Nacionalni park Krka pruža istinski doživljaj tisućljetnog suživota prirode i čovjeka pozivajući posjetitelje da otkriju sedam raskošnih slapova, jednako toliko srednjovjekovnih utvrda, samostan i manastir, povijesnu hidroelektranu, etnografsku baštinu, arheološka nalazišta i brojne životinjske i biljne endeme.

Dvadeset dvije poučno-pješačke staze, duge ukupno 47 kilometara, kao i vidikovci Nacionalnog parka Krka omogućuju istinski doživljaj prirode i njezinih očaravajućih krajolika. Ljubitelji aktivnog boravka u prirodi mogu uživati i u 470 kilometara biciklističkih ruta koje, obuhvaćajući njegovu cjelokupnu kulturno-povijesnu baštinu, uz rekreativnu imaju i odgojno-obrazovnu ulogu.

Radno vrijeme Parka je od 8 do 19 sati.

Naslovna fotografija: Kanjon Među gredama/ Nacionalni park Krka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.