Već 30 godina Čigoč ponosno nosi titulu Prvog europskog sela roda

- Oglas -

Čigoč – najpoznatije selo roda u Hrvatskoj nalazi se u središnjem dijelu Lonjskoga polja, uz staro korito rijeke Save. Njemačka Zaklada Euronatur 1994. godine proglasila ga je Prvim europskim selom roda, a ovu titulu Čigoč nosi zbog specifičnog suživota ljudi i roda.

Foto: Hrvatski fotosavez, izvor: Park prirode Lonjsko polje

Svake godine, u lipnju, održava se velika proslava Dan roda “Štrokovo” s bogatim kulturnim, rekreativnim, zabavnim i gastronomskim sadržajima. Zato posjetite Prvo europsko selo roda 8. lipnja 2024. i zajedno obilježimo 30 godina od proglašenja Prvog europskog sela roda.

Očekuje vas bogat program: kreativne radionice, edukativne šetnje, puštanje rehabilitiranih ptica, program za djecu, gastro ponuda te koncert Slavonskih lola.

štrokovo

Čigoč je savršeno mjesto za odmor gdje ćete doživjeti sklad suživota čovjeka i prirode te uživati u očuvanoj arhitekturi drvenih posavskih kuća u kojima možete i prespavati.

Za sve posjetitelje iz Siska organiziran je besplatni autobus, radi ograničenog kapaciteta potrebno je rezervirati sjedeće mjesto na 044-672-080.

Čigoč selo roda
Foto: Hrvatski fotosavez, izvor: Park prirode Lonjsko polje

Posjetite selo roda Čigoč i odmorite se u jedinstvenom doživljaju spoja tradicije, kulture, prirode i seoskog turizma.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.