Vikend u Novalji: Nova godina pod novaljskim suncem uz Massima

Ne znate kamo za Novu?

Spremni ste za last minute odluku?

Dosta vam je magle i zime?

Imamo idealan prijedlog za novogodišnji vikend. Čeka vas mjesečev otok Pag i suncem okupana Novalja, a program je atraktivan i za one najzahtjevnije. Evo nekoliko prijedloga kako provesti nezaboravan novogodišnji vikend u uvijek zabavnoj Novalji i kako najbolje ući u Novu godinu.

Novalja vas i ove godine neće ostaviti bez odlične glazbene poslastice, sunčanog vikenda i još jednog nezaboravnog dočeka Nove godine, ovog puta sa izvrsnim prvim muškim glasom hrvatske glazbe Massimom na Trgu Bazilike.

Uz legendarne stihove Sjaja u tami, Malog kruga velikih ljudi, Benzine, Stranca u noći i mnogih drugih uspješnica očekuje vas zabava u Novalji do sitnih jutarnjih sati. Cijelu atmosferu zagrijat će predgrupa Rockatansky band iz Zadra s početkom u 21:00 sati, a za fine nadaleko poznate otočne delicije pobrinuti će se novaljski ugostitelji.

Svetojanj staza vodi do vidikovca s najatraktivnijom panoramom otoka u cjelini

Rezervirajte svoj vikend pod novaljskim suncem, udahnite mirise vjetra i soli, ostavite brige u staroj i uplovite veselo u Novu 2022 godinu. Predlažemo Vam svakako kao oporavak nakon dočeka šetnju stazom Svetojanj i prvi dan Nove uz miris mora i soli i trošenje kalorija koje ste unijeli tijekom blagdana.

Svetojanj je izrazito atraktivna, ali tehnički teška i zahtjevna staza koja nudi poseban vizualni doživljaj, specifičan pejzaž u kojem se izmjenjuje vegetacijom bogat krajolik te škrti kameniti teren. Naziv je dobila po prapovijesnoj bizantskoj utvrdi Svetojanj iz VI.st. za vrijeme cara Justinijana. Naš prijedlog za vikend je upravo ova staza koja će vas nagraditi nevjerojatnim prizorima.

Lunjski maslinici – šetnja među tisućljetnim stablima maslina

Lokacija koju svakako treba uklopiti u novogodišnji vikend su Lunjski maslinici. Šetnja kroz tisućljetne masline uz more i čaj od sušenog lista masline za totalni detoks doživljaj je s kojim treba započeti Novu godinu.

Na području Luna, na samom sjeveru otoka Paga, nalaze se Lunjski maslinici koji stoljećima predstavljaju netaknuti i najegzotičniji kutak Mediterana. Prirodne samonikle masline simbol su dišpeta prema buri, kamenu i čovjeku, i tako već cijelo tisućljeće. Očuvana tradicija maslinarstva zadužila je Lun i njegove stanovnike da ovo netaknuto područje koje predstavlja prirodnu i kulturnu baštinu mediteranskog kraja, očuvaju za neke buduće naraštaje.

Jeste li znali?

  • 1963. godine Lunjski maslinici proglašeni su strogim botaničkim rezervatom.
  • 7 kilometara je duljina cijele šetnice kroz maslinik. Idealna za šetnju, jogging ili kraću biciklističku avanturu.
  • 80000+ Preko osamdeset tisuća stabala samoniklih maslina sorte Olea oleaster nalazi se u ovom rezervatu što ga čini najvećim parkom samoniklih maslina na svijetu.

Novu možete započeti i na Marsu ili opuštanjem u suncu novaljske uvale

Za one željne adrenalina tu je Life on Mars vjerojatno najljepša hiking staza u Hrvatskoj koja vam nudi krajolik kakav ćete pronaći rijetko gdje na svijetu. Ova staza privlači sve ne samo avanturiste i one željne adrenalina jer staza je, ovisno o ruti koju odaberete, dostupna uistinu svima željnim istraživanja. Upravo nadaleko poznate plaže Ručica, Beriknica, Slana i Seline svojom gotovo svemirskom ljepotom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a označene staze i koordinate pronađite ovdje.

Zašto je Pag povezan s Marsom doznat ćete kada iskusite ovaj krajolik i njegovu nepreglednu ljepotu vrijednu divljenja. Tražite osamu i odmor bez gužve? Odite na Mars. Onaj na Pagu. I da na njemu ima života. Svakog dana i u sva godišnja doba.

Za one koji će cijelu noć plesati uz Massima opcija je i jednostavno lješkarenje u novaljskoj uvali uz sunce i miris mora što će prvi dan Nove učiniti savršenim početkom. U samoj Novalji svakako obiđite muzej u kojemu se nalazi nevjerojatan antički vodovod kroz koji možete hodati, a preporuka je svakako nedjeljna šetnja uz more novaljskom uvalom koja će vas opustiti i napuniti vam baterije za nove izazove.

Mi smo prihvatili poziv, a vi?

Organizatori dočeka Nove godine su Grad Novalja i Turistička zajednica grada Novalje. Covid potvrde obavezne.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.