Vikend u prirodi – promotivne cijene u NP Krka do kraja listopada

Nacionalni park Krka se akcijom “Vikend u prirodi” pridružio projektu “Tjedan odmora vrijedan“. Tako će svake subote i nedjelje u listopadu individualni posjetitelji mogu posjetiti Nacionalni park Krka po promotivnoj cijeni ulaznice od 50 kuna za odrasle i djecu od 7 do 18 godina. Od 16. do 31. listopada NP Krka je otvoren za posjetitelje od 9 do 17 sati, a slijede tri prijedloga kako najbolje iskoristiti vrijeme u ovom nacionalnom parku.

Donji tok Krke: Veličanstvenim sedrenim barijerama do jedinstvenih otkrića

Skradinski buk (dva sata): U otkrivanje veličanstvenog Skradinskog buka možete se zaputiti brodom iz Skradina, autobusom iz Lozovca ili pješice iz Lozovca pješačkom stazom dugom 875 metara. Razgledavanje Skradinskog buka kružnom stazom dugom 1.900 metara, koja prelazi preko brojnih drvenih mostića, traje jedan sat, uključujući upoznavanje bogate kulturno-povijesne baštine i čitanje poučnih tabli s podacima o jedinstvenoj prirodnoj baštini. Ne propustite pogled na Krku s “carskog vidikovca”, a posebnu pažnju obratite na ostatke HE Krka, jednu od prvih elektrana na izmjeničnu struju na svijetu.

Srednji tok Krke:  Doživite čaroliju vode, duhovnu snagu i predan čovjekov rad

Roški slap (tri sata): Do Roškoga slapa možete doći automobilom (do parkirališta). Taj lokalitet, pun iznenađenja, prvo ćete upoznati preko njegove karte i uz upute djelatnika Parka. Potom slijede petominutna šetnja do vodenica na Krki i obilazak slapišta, pa odmor, nakon čega se istim putom, pješačkom stazom koja nije zahtjevna, vraćate prema Ogrlicama. Na vidikovac s kojega se pruža pogled na Ogrlice možete se uspeti drvenim stepenicama. Do Oziđane pećine vodi 517 stepenica.

Gornji tok Krke: Otkrijte moć prirode u raskošnoj vegetaciji i strmim kanjonima

Burnum (dva sata): Jedini rekonstruirani rimski vojni amfiteatar u Hrvatskoj svjedok je burne povijesti na uzvodnom toku Krke. Do parkirališta na Burnumu može se doći osobnim automobilom, a odatle kratkom šetnjom do samog amfiteatra. Amfiteatar možete obići, uz upoznavanje s poučnim tablama, samostalno ili u pratnji djelatnika NP Krka. Potom se automobilom zaputite preko slapa Brljan do Eko kampusa Krka u Puljanima gdje ćete uživati u bogatoj arheološkoj zbirci otkrivenih nalaza iz antičkog doba.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.