Villa Nai 3.3 – dragulj nove ere koja je pred nama

U srcu Dalmacije, na Dugom otoku pored mjesta Žman, oaza je u kojoj se smjestila Villa Nai 3.3 – ultra-luksuzni hotel s pet deluxe soba i tri deluxe suitea. Jedan je to od devet hotela u Hrvatskoj koji su kvalitetom i posebnošću zaslužili biti pozvani u prestižnu skupinu luksuznih i boutique hotela ekskluzivnog travel kluba Mr & Mrs Smith. Taj višestruko nagrađivani specijalizirani booking servis za boutique hotele i vile koji svojim članovima nudi najotmjenije smještajne objekte diljem svijeta, nedavno je spektakularnu Villu Nai uključio u svoju ponudu, opisavši je kao dragulj nove ere koja je pred nama.

A Villa Nai 3.3 svojom iznimnom arhitekturom, u potpunosti personaliziranom uslugom te lokacijom na vratima Nacionalnog Parka Kornati i Parka Prirode Telašćica doista jeste pravi dragulj. U stoljetnom ekološkom masliniku arhitekt Nikola Bašić smjestio je objekt za goste, prostor za proizvodnju maslinovog ulja i kušaonicu, pretvorivši u stvarnost viziju građevine koja se u potpunosti prilagođava prirodi, nenametljiva poput svih drugih ljepota koje krase otok.

Prateći kretanje terena, Villa je objekt neobične geometrije koji pod zelenim krovom objedinjuje preradu maslina u ulje, ali i smještaj po standardima udruženja The Leading Hotels of the World. Objekti su izgrađeni od kamena iz maslinika, a interijeri su uređeni dizajnerskim namještajem u potpunom skladu s prirodom.

S ciljem zaštite veličanstvene prirode u kojoj se smjestila, Villa Nai 3.3. projektirana je tako da zadovoljava najviši energetski standard. Tu je i postrojenje za desalinizaciju, a kompostirani otpad od hrane iskorištava se kao organsko gnojivo u hotelskom vrtu.

Svježi, organski plodovi ovoga vrta, zajedno s proizvodima okolnih lokalnih farmi i svježom ribom i morskim plodovima stvaraju čaroliju ukusne dalmatinske kuhinje koja se priprema u kuhinji hotela.

Tu se poslužuje samo najbolje s otočkih farmi i iz dubina mora, spravljeno na način kako se to oduvijek činilo na Dugom otoku. Na meniju su autentični gastro doživljaji u kojima su uživali i drevni Dalmatinci.

Maslina je na Mediteranu izvor užitka, zdravlja i okusa, a na Dugom otoku maslina je način života. Villa Nai 3.3 okružena je maslinikom starim 500 godina. Rana berba maslina i prerada koja se vrši isti dan samo su neke od tajni jedinstvenog okusa višestruko nagrađivanog ulja Nai 3.3 koje se proizvodi prema najstrožim ekološkim standardima. Zahvaljujući vlastitoj uljari i proizvodnji, u masliniku organiziraju dane maslinovog ulja, a oni uključuju kušanje ulja, sudjelovanje u branju, tematske večere, okupljanja maslinara, razna predavanja i puno ugodnog druženja.

Svaka kap ulja Nai 3.3 ručno je dobivena, svi plodovi koji ga čine ručno su ubrani i prerađeni istoga dana. Samo savršene masline – zdrave i netaknute – stvaraju jedinstveni okus ulja Nai 3.3, najnagrađivanijeg dalmatinskog ulja na svijetu.

Ljepota Dugog otoka očaravala je još prije 11.000 godina, i možda ga je upravo zato za svoj dom izabrao prvi Dalmatinac – Šime. Istražujući otok, uronite u ambijent okoliša špilje Vlakno u kojoj su otkrivene arheološke dragocjenosti iz paleolitika i mezolitika, alati, ali i kostur samoga Šime. Na trenutak se udubite u tajne postanka ljudske vrste, a onda krenite dalje.

Villa Nai 3.3 udaljena je samo nekoliko minuta od Parka prirode Telašćica koja krije spektakularne plaže i litice. Tu se smjestio Veli Rat, s najvišim svjetionikom na Jadranu, ali i utvrda Grpašćak s koje se pruža najljepši pogled na Park prirode Telašćica.

Ovdje možete zaploviti s nasljednicima prvih komercijalnih ribara na Jadranu i otkriti zašto je baš na Dugom otoku pronađen najstariji pisani trag u kojem se spominju ribarstvo i trgovina ribom kao poslovna djelatnost. Dugi otok nudi užitak u plovidbi kroz labirint 140 savršenih otočića Nacionalnog parka Kornati, jednim od najljepših arhipelaga svijeta, a i veličanstvena ljepota podmorja i bogatstvo života u morskim dubinama Dugog otoka vrijedni su avanture i istraživanja.

Villa Nai 3.3 savršeno je polazište za istraživanje ovog posebnog kutka Jadrana, i više nego savršeno odmorište nakon avantura koje se čuvaju u sjećanju.

Foto: Villa Nai 3.3, Autori: T. Dubravec, D. Fabijanić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.