Vodiči Nacionalnog parka Krka daruju vođeni obilazak Skradinskog buka

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, vodiči interpretatori Javne ustanove Nacionalni park Krka pozivaju sve zaljubljenike u prirodu da im se pridruže u prigodnom vođenom obilasku Skradinskog buka u subotu, 20. veljače 2021. Osim uživanja u zimskom ugođaju posjetitelji će se, kroz stručno i zanimljivo vođenje vodiča interpretatora, pobliže upoznati s izuzetnom florom i faunom, bogatom kulturno-povijesnom baštinom i tradicijskim zanatima u etno-selu.

Za obilazak su predviđena četiri termina: od 9,30 do 11,30, od 10,30 do 12,30, od 12 do 14 i od 13 do 15 sati, a mjesto okupljanja je info pult kod parkinga na Skradinskom buku. Svi zainteresirani svoj dolazak trebaju potvrditi do petka, 19. veljače putem sljedeće POVEZNICE.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u zimskim mjesecima Nacionalni park Krka može se posjetiti po jednokratnoj cijeni ulaznice od 30 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu od 7 do 18 godina. Park je otvoren od 9 do 16 sati.

Vodiči interpretatori NP Krka posjetiteljima otkrivaju nove vidike i spoznaje

Entuzijastični i kreativni vodiči Nacionalnog parka Krka nastoje kroz neposredno iskustvo posjetitelje podučiti o prirodnim i kulturnim vrijednostima ovoga područja. Brojne osobe iz svijeta filma, mode i zabave posjećuju Park i uživaju u prirodnim i kulturno-povijesnim vrjednotama, najčešće u strogoj privatnosti i samozatajno, u pratnji stručnih vodiča. Među njima su: Bill Gates, Jon Bon Jovi, Gwyneth Paltrow, Valentino, Eva Longoria, Michael Caine, Quincy Jones, Chris Tucker, Kings of Leon, Will Ferrell, Lily Allen, članovi kraljevskih obitelji i mnogi drugi.

Vodiči interpretatori spremni su svakom posjetitelju, i onima u organiziranim grupama, i onima koji posjećuju Visovac ili manastir Krka, prenijeti svoje veliko znanje i još veću ljubav prema lokalitetu koji interpretiraju. Za njih interpretacija nije samo “posao”, već način razmjene vrijednosti, emocija i nadahnuća, a uspješna je onda kada je posjetitelj, zahvaljujući njoj, vidio, doživio i počeo cijeniti nešto u zaštićenom području što mu je do tada bilo nepoznato.

Važan dio posla koji vodiči interpretatori obavljaju jest izvođenje edukativnih programa za djecu. Kroz brojne radionice oni djeci pokazuju kako svojim ponašanjem mogu utjecati na prirodu, uče ih o vodi, o biljkama i životinjama koje žive u Nacionalnom parku Krka. U samom Parku s djecom obilježavaju važne datume u zaštiti prirode, igraju se i natječu na svježem zraku, a posjećuju ih i na njihovom “radnom mjestu”, u školama i vrtićima.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.