Zima u Nacionalnom parku Krka po povoljnijim cijenama

Blagodati prirode i zimske ljepote, zima u Nacionalnom parku Krka dostupnija je za sve posjetitelje. Naime, sljedećih pet mjeseci Park možete posjetiti po jednokratnoj cijeni ulaznice od 30 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu. Tako će, primjerice, jedna četveročlana obitelj za cjelodnevni izlet izdvojiti 100 kn.

Bilo da se odlučite na šetnju ili vožnju biciklom, u Nacionalnom parku “Krka” ove ćete zime osjetiti sve blagodati prirode. Svježi zrak zimi, umirujuća blizina vode, aktivno provedeno vrijeme i neposredan doživljaj živog svijeta oko nas idealan su recept za jakost tijela i duha. Od studenog do kraja ožujka, po pristupačnim cijenama ulaznica, možete posjetiti lokalitete Skradinski buk i Roški slap. Radno vrijeme Parka je od 9 do 16 sati.

Čarobna zima u Nacionalnom parku Krka

Utjecaj mora dolinom rijeke Krke prodire duboko u kopno i znatno utječe na povoljne klimatske prilike. Šibensko je područje jedno od najsunčanijih u Hrvatskoj pa zašto ne iskoristiti blagonaklonost kojom nas je priroda obdarila.

Do Skradinskog buka možete doći s ulaza Lozovac ili šetnjom od Skradinskog mosta. Iako tuda ljeti hrli najveći broj posjetitelja da bi vidjeli veličanstveni slap, zima je idealna da usporite i uputite se stazom duha otvorena za prirodu. Ugledat ćete ljepotu na svakom od 2.195 koraka koje treba učiniti da bi se prošla staza oko Skradinskog buka.

Obratite pozornost na edukativne table, koje će vam približiti raznolik biljni i životinjski svijet, i iskoristite izostanak gužve da se detaljnije upoznate sa svim onim što Nacionalni park “Krka” jest i postanite njegovi glasnogovornici u zajednici, dijeleći znanje i vrijednost očuvanja okoliša.

Zbog povoljnog geografskog položaja, Roški slap oduvijek je bio mjesto na kojem je čovjek tražio utočište. U pretpovijesnim vremenima obitavao je u Oziđanoj pećini. Iz rimskog razdoblja datira i most kojim je premoštena Krka.

Burni srednji vijek simbolizirale su utvrde Kamičak i Rogovo, na suprotnim stranama tjesnaca Među gredama, i vodenica, kao spomenika tradicijske gradnje. Naposljetku, nastupilo je doba industrijalizacije i gradnje hidroelektrane i razvoja turizma. Čovjek je dakle oduvijek prisutan na Roškome slapu. I vi danas kročite njegovim stopama.

Naslovna fotografija: Jezero Visovac/ Nacionalni park Krka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.