Welcome Spring Festival – outdoor dobrodošlica proljeću u Ludbregu

Sljedeća četiri vikenda u Ludbregu vas očekuju četiri zanimljiva outdoor Welcome Spring Festival događanja. Ludbreg je poznat kao centar svijeta, a od ove nedjelje on će to postati za sve ljubitelje aktivnosti na otvorenom.

Stiže nam proljeće i vrijeme za buđenje iz zimskog sna. Upravo će vas Welcome Spring Festival potaknuti da se ponovno pokrenete i potpuno razbudite. Festival će se održavati tijekom četiri nedjelje u ožujku i travnju i sastojat će se od sportskih i rekreacijskih događanja

U nedjelju 20. ožujka na rasporedu je Centrum Mundi, cestovna utrka za koju je prijavljeno više od 400 sudionika. Prvo će se istrčati utrka na deset kilometara, nakon koje slijedi ona dužine od četiri kilometra za građane rekreativce. Rute su kružnog karaktera, asfaltirane i označene. Osim što je dio Welcome Spring festivala, Centrum Mundi je i utrka povodom dana Grada.

No prije ove cestovne utrke, u subotu 19. ožujka održat će se dva događanja za ljubitelje hodanja. Prvi je pohod Ludbreg – Kalnik, dužine 27 kilometara, sa startom kod kružnica centra svijeta. Nordijsko hodanje ove se godine sastoji od dvije rute, a obje sa startom i ciljem na otoku Mladosti.

Trail, veslanje i biciklizam

Tjedan dana kasnije, točnije 27. ožujka na rasporedu je Crazy Hill Trail. Makadam, šumski putevi i staze dio sve tri trail utrke koje će se održati u sklopu ovog događanja. Najkraća GREEN staza dužine 10 kilometara ima visinsku razliku od 215 metara, a nešto duža BLUE utrka trči se na 16 kilometara s visinskom razlikom od 415 metara. Najduža utrka je RED u kojoj se trči na 34 kilometra s visinskom razlikom od čak 1040 metara.

Welcome Spring festival nastavlja se 3. travnja kada će na svoje doći ljubitelji veslanja. Naime, na rijeci Bednji, koja protiče samim središtem Ludbrega održat će se Watermark Race 2022. Natjecatelji će moći nastupiti u kategorijama – kanu, kajak, rafting (R4) i ostalo (npr. SUP).

I na kraju, ovogodišnji Festival završava 10. travnja biciklističkom utrkom Gravel Ludbreg 2022. Kružna utrka oko Kalnika, duga 77 kilometara i s 1.302 metra ukupnog uspona vozi se po uglavnom makadamskim putevima i pravi je izazov za sve ambiciozne bicikliste željne nadmetanja s drugim vozačima, ali i samim sobom.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica grada Ludbrega

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.