Winter Pass – razgledajte riječke atrakcije besplatno

Ukoliko vas do kraja ožujka put navede u Rijeku, a pri tome se mislite zadržati dvije ili više noći, nemojte propustiti iskoristiti prigodu koju vam nudi Winter Pass. Naime, Turistička zajednica grada Rijeke poklanja zimsku propusnicu kojom posjetitelji potpuno besplatno mogu posjetiti gradske atrakcije.

Promocija u zimskom razdoblju vrijedi za sve one koji ostanu u Rijeci barem dvije noći. Dakle, rezervirajte dva ili više noćenja i primite Winter Pass na poklon, koji ćete dobiti po dolasku u odabrani smještaj. Propusnica se sastoji od vouchera s QR kodom, koji će biti poslan na vašu e-mail adresu. Prilikom posjete nekoj od riječkih znamenitosti ili ustanova jednostavno pokažete QR kod i ostvarite besplatan ulaz.

Iako su povorke Riječkog karnevala ove godine, zbog epidemiološke situacije, prebačene u ljetni termin, atrakcija ne nedostaje. Winter Pass omogućuje vam uživanje i istraživanje Rijeke u zimskom razdoblju, a besplatan ulaz možete ostvariti na više lokacija.

S Winter Pass-om besplatno na 11 riječkih lokacija

Muzej grada Rijeke nudi čak tri lokacije na kojima se možete upoznati s bogatom poviješću Rijeke. Uz Kockicu i Riječki torpedo – Prvi na svijetu, nemojte zaobići Palaču šećera. Iz prve ruke doznajte povijest Rijeke kroz priču o pogonu šećerane, koja je bila početna točka riječke industrijske priče. Stalni postav posvećen je riječkoj povijesti, a posjetitelj će svojim ulaskom biti okružen originalnim predmetima, replikama, slikom, zvukom, riječju i filmom.

Šetnju riječkom poviješću možete nastaviti i besplatnom posjetom Muzeju moderne i suvremen umjetnosti, Prirodoslovnom muzeju Rijeka, Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja ili JGL Muzeju farmacije. Potonji specijalizirani muzej otvoren je prije manje od dvije godine u središtu Rijeke. U njemu je moderno prikazana hrvatska i svjetska povijest farmacije. Osim brojnih izložaka, atrakcija je tehnologija proširene stvarnosti pomoću koje se oživljavaju povijesno značajne ličnosti.

Za one koji se žele prisjetiti svoje mladosti, tu je i Peek & Poke – Muzej djetinjstva i Muzej informatike u kojem možete upoznati između ostaloga i staru računalnu tehnologiju Europe. Šetnju i razgledanje znamenitosti nastavite na Trsatu, odnosno posjetite Trsatski kaštel, a od besplatnih atrakcija u ponudi su još i Astronomski centar Rijeka, te Bazeni Kantrida.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.