Bolski cikloturizam ubire priznanja

spot_img

Svjesni kako je aktivni turizam jedan od preduvjeta za produljenje sezone, Turistička zajednica Bola na Braču lani je predstavila tri nove pješačke i dvije nove biciklističke staze, koje se temelje na lokalnim legendama. No, priča o obogaćenju Bolske ponude na tome nije stala.

Dvije bolske cikloturističke staze duljine oko 60 kilometara (768 – Osjeti opojne mirise Brača i 769 – Bračke vile iz mitova i legendi) prve su svjetske Bike Storytelling staze i imaju svoje priče koje se pomoću pratećeg softwarea mogu čuti na tri jezika – hrvatskom, engleskom i njemačkom – i na taj su način prilagođene slijepim i slabovidnim osobama, barem u story dijelu.

Same staze za sada nisu prilagođene slijepim i slabovidnim osobama, no u pripremi je mogućnost da i oni osjete ugođaj staza vožnjom na tandem biciklima uz vozača, te tijekom vožnje slušaju priču o stazi kojom prolaze

Denis Špadina, predsjednik Biciklističkog saveza SD Županje uručio je na nedavnoj konferenciji za turističke djelatnike „Trendovi i očekivanja za sezonu 2022.” Jošku Stelli, direktoru TZ Županje SD i Markitu Marinkoviću, direktoru TZO Bol nagradu za poseban doprinos za iznimne rezultate u razvoju cikloturizma na području otoka Brača i 10 godina suradnje.

Mediteransko sunce i kristalne vode Jadranskoga mora možda su nekima od naših gostiju prioritet kada se odlučuju odmor provesti na jadranskoj obali, no sve je više onih koji povrh sunca i mora traže i ‘ono nešto više’. Brojne turističke zajednice prepoznale su rastuću potražnju za sadržajima koji nude aktivniji oblik turizma, pa neumorno provode projekte koji će tu potražnju i zadovoljiti. I domaći i strani gosti u ovo vrijeme ‘novog normalnog’ sve se više okreću prirodi, a idealan način za povezivanje s prirodom – pogodan za sve uzraste i razine tjelesne spreme – su upravo pješačke i biciklističke staze.

Foto: TZ Bol

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.