Dani Male Gospe u Pagu od 6. do 9. rujna 2023.

Povodom obilježavanja blagdana Male Gospe u organizaciji Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu će se od 6. do 9. rujna 2023. održati Dani Male Gospe.

dani male gospe

U srijedu 6. rujna pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Paga održat će se koncert  “Pismom Majci Mariji od Staroga Grada”. Na koncertu će nastupiti Crkveni zbor iz Paga, klape Novalja, Peružini, Sol, Muštre, Galijota i vokalni ansambl Jubilate Deo. Koncert počinje u 20:30 sati u Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu.

U četvrtak, 7. rujna Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu održat će se molitveno bdijenje, Gospina krunica počinje u 22 sata, a Pohvale Majci Božjoj u 22:30 sati.

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna sveta misa u crkvi Navještenja Marijina kod paških benediktinki počinje u 8 sati, a misa u paškoj Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održava se 10:30 sati. Svečanoj misi 18 sati u svetištu Majke Božje od Staroga Grada prethodit će procesija koja iz Zborne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije kreće u 17 sati.

U subotu, 9. rujna u 8 sati u Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održat će se Misa zahvale za sve dobročinitelje.

župa uznesenja blažene djevice marije pag

Program

Srijeda, 6. rujna

  • 20:30h – Koncert  „Pismom Majci Mariji od Staroga Grada” (Zborna crkva Uznesenja BDM)

Četvrtak, 7. rujna  Molitveno bdijenje – Zborna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije

  • 22:00h – Gospina krunica
  • 22:30h – Pohvale Majci Božjoj

Petak, 8. rujna Blagdan Male gospe

  • 08:00h – Misa u crkvi Navještenja Marijina
  • 10:30h – Misa u Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije
  • 17:00h – Procesija iz Zborne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stari Grad
  • 18:00h – Misa u Svetištu Majke Božje od Staroga Grada

Subota, 9. rujna

  • 08:00h – Misa zahvale za sve dobročinitelje – zborna crkva

Izvor i foto: Turistička zajednica Grada Paga

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.