Fišijada u Vinkovcima – manifestacija slavonskih okusa i dobre zabave

Vinkovci u jesen. Prvo što nam pada na pamet su Vinkovačke jeseni koje svake godine okupe veliki broj sudionika iz cijele Hrvatske, ali i izvan nje. No rujan u Vinkovcima donosi mnogo više od najveće tradicijske manifestacije u Hrvatskoj. Zanimljivih događanja prije i poslije Vinkovačkih jeseni ne nedostaje, a na svoje će 23. rujna, kada će se održati Fišijada u Vinkovcima, i ove godine doći svi ljubitelji autohtone slavonske kuhinje.

fišijada u vinkovcima

Treću godinu zaredom Udruga ljubitelja kuhanja Ervenica u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vinkovaca organizira vinkovačku fišijadu. Već tradicionalno, majstori fiša okupit će se ispred hotela Slavonija i pokušati dokazati kako je upravo njihov fiš najbolji. Natjecanje će se održati od 15 do 17 sati, a sat vremena nakon završetka doznat ćemo i pobjednike kojima će biti uručene prigodne nagrade.

Tako je za prva tri mjesta, uz pehare, Udruga ljubitelja kuhanja Ervenica osigurala novčane nagrade. Natjecateljima koji zauzmu neko od četvrtog do desetog mjesta uručit će se prigodni pokloni. Treba naglasiti kako će i prve tri ekipe, prema riječima organizatora, osigurati nastup na državnom prvenstvu.

fiši vinkovci

Vinkovci su grad tradicije, ali i dobrih starih okusa. Uz dobro poznate slavonske gastro specijalitete, u gradu na Bosutu oduvijek se moglo uživati i u izvrsnim ribljim specijalitetima, posebice u fišu. Fišijada u Vinkovcima osim velikog broja natjecatelja, ove godine se očekuje oko 50 ekipa, okupi i brojne gledatelje kojima će se podijeliti preko 500 porcija fiša.

fišijada u vinkovcima

Uz fiš, posjetitelji će moći uživati u još jednom riječnom specijalitetu, šaranu na rašljama. U ponudi će se naravno naći i neizostavne “poderane gaće”. Sve to bit će začinjeno i neizostavnim slavonskim tamburašima koji će okupljene zabavljati tijekom cijelog programa

šaran na rašljama vinkovci

I zato, volite li dobar fiš, tada su Vinkovci 23. rujna 2023. pravo mjesto za vas. Fišijada u Vinkovcima nije samo mjesto na kojem se može pojesti jedan od najpoznatijih slavonskih specijaliteta. To je mjesto druženja, zabave, dobre glazbe, ali i kapljice… Mjesto je to na kojem ćete uživati i opustiti se u dobrom društvu i sa sobom ponijeti nezaboravne uspomene zbog kojih ćete se, ne sumnjamo, ponovno vratiti grad bogate povijesti i najduže kontinuirano naseljeno mjesto u Europi.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Vinkovaca

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.