Izdvojili smo 7 najljepših mjesta za kupanje u Puli: Izaberite između ”tropske” oaze, romantičnih uvala i obiteljskih plaža

Pula je zasigurno jedna od najzanimljivijih turističkih destinacija, ponajviše zbog svoje duge tradicije vinarstva, brodogradnje, ribarstva i gastronomije, ali i prekrasnih plaža koje iz godine u godinu privlače turiste; kako domaće tako i ostale diljem svijeta. Ima ih više od desetak, a idealno su mjesto za kupanje i odmor. Bilo da tražite atraktivne plaže prepune sadržaja ili se više vidite u mirnoj, romantičnoj uvalici daleko od gužve – plaže u Puli će vam ispuniti, pa čak i nadmašiti očekivanja. Mi smo izdvojili one najljepše koje bi bilo šteta zaobići, ako se tijekom ljetovanja nađete u Puli.

1. San vam je posjetiti tropsku plažu? Imamo dobre vijesti!

Plaža Havajka poznatija je i kao Havajska plaža zbog svojih prirodnih ljepota. Uvala Havajka ili Havajska plaža najpoznatija je plaža na Verdueli, omiljenom dijelu Pule za sve turiste, ali i domaće kupače. No ipak upravo Havajka se posebno izdvaja te smo je odabrali za najfotogeničniju plažu Istre jer upravo ovu uvalu naći ćete na najviše fotografija posjetitelja.

Havajka je omiljena plaža u Puli, a zanimljiva je po svojoj tirkiznoj boji mora te bijelom oblom kamenju. Omiljena je destinacija obitelji s djecom, ali i svih generacija ljubitelja mora i plaža. Smještena je između stijena i s nje se pruža prekrasan pogled na kristalno more oko Verudele koja je poznata i po zalascima sunca, najviše onome kod Zlatnih stijena koje su dobile ime po boji koje dobiju kada sunce zalazi na stjenovitim plažama.

Ako ste željni adrenalinskih izazova, u blizini se nalaze visoke stijene s kojih možete skakati u azurno more.

2. Nastavljamo na stijene: Jedna od najljepših stjenovitih plaža u Hrvatskoj

Atraktivna plaža smještena na pulskim stijenama slovi za jednu od najljepših ne samo na pulskom području, nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Unatoč svojoj popularnosti koju je stekla godinama i činjenici da mnogi znaju za nju, plaža Zlatne stijene može biti vaš prvi izbor ako želite spokoj, mir i čisto more. Ova plaža privlači avanturiste i nešto spretnije kupače koji su spremni preko stijena ulaziti u more pa ipak, ako ste ondje, upamtite naš savjet i krećite se s oprezom da se ne bi spotaknuli o stijene…

Do same plaže dolazi se automobilom, dok se posljednji dio treba proći pješke. U blizini Zlatnih stijena nalazi se još nekoliko popularnih plaža pa vam predlažemo da izdvojite vrijeme i bacite se u avanturu obilaska lokaliteta. Nećete požaliti ni ako ostanete sve do zalaska sunca kad se najljepše kupati s pogledom na zlaćano sunce koje obasjava mirno more.

3. Pješčana uvala prepuna sadržaja

Iako se zove Pješčana uvala, ova plaža zapravo je kombinacija šljunka i pijeska, a iznimno je popularna zbog dobre opremljenosti i blizine zabavnih barova. Kad smo već spomenuli Zlatne stijene, ističemo kako se s ove plaže pruža pogled na Zlatne stijene u kojem ćete uživati u svako doba dana.

Pješčana uvala nije samo plaža već i naziv naselja koje ga okružuje, a nalazi se na jugu Pule, podno Park šume Soline. Obrubljena je suhozidom i gustom borovom šumom koja pruža ugodnu hladovinu. Osim toga, ovo je plaža na kojoj će uživati apsolutno svi – mladi, stari, ljubitelji mirnog odmora, ljubitelji zabavnih sadržaja na plaži, ali i oni koji uvijek nakon kupanja ogladne (kako i ne bi) s obzirom da se ondje nalaze ugostiteljski objekti u kojima se možete osvježiti hladnim napitkom ili pojesti nešto ukusno iz ponude lokalne gastronomije.

Plaža je opremljena tuševima i kabinama za presvlačenje, a za osobe s poteškoćama, ondje je i rampa za ulaz u more za invalidne osobe.

Pješčana uvala idealna je i za djecu koja će uživati brčkajući se u plićaku.

4. Plaža Svjetionik

Na poluotoku Zlatne stijene, izvan samog grada Pule smještena je stjenovita plaža Svjetionik. Naziv je dobila po svjetioniku iz 1877. godine koji se nalazi u neposrednoj blizini. Ova plaža je stjenovita pa je ulazak u more otežan; predviđena je za ljubitelje adrenalina i avanturiste. Također, za vrijeme juga more je pod svjetionikom uzburkano i valovito pa je tada zabranjeno kupanje. Uz plažu se nalazi i restoran ako se zaželite kave ili sladoleda.

5. Punta Verudela – oaza za cijelu obitelj

Ova plaža idealna je za obitelji s djecom koji preferiraju šljunčane plaže s betoniranim dijelom. Verudela je gradski turistički poluotok koji se smatra jednim od najprestižnijih dijelova grada. Ova plaža je sadržajno najbogatija plaža u Puli jer nudi iznajmljivanje ležaljki, suncobrana, kreveta za sunčanje, kajaka i pedalina. Na plaži se nalazi  i aquagan te aquapark za djecu, a odrasli se mogu odmoriti u beach baru ili na masaži.

Poluotok Verudela obiluje uvalama i plažama od šljunčanih, kamenih, skrivenih divljih za ljubitelje avanturizma, te naravno onih uređenih i opremljenih. Verudela je uistinu najomiljenija destinacija svih turista koji dođu u Pulu upravo zbog raznolikih uvala i plaža koji će zadovoljiti i one najizbirljivije.

Na Verudeli je i omiljeni turistički kompleks Park plaza Arena Pula, koji privlači veliki broj turista iz cijeloga svijeta i sadržajno gostima pruža sve na jednom mjestu, a o cijeloj grupaciji hotela koji se ondje nalaze možete pročitati NA LINKU. U blizini je i poznati pulski Aquarium koji čuva 250 vrsta zanimljivih živih organizama.

6. Plaža Ambrela – jedna od najpopularnijih plaža u Puli

Ova popularna plaža nalazi se 4 kilometra od centra Pule i ponosna je vlasnica Plave zastave – dokaza čistoće i kvalitete mora te urednosti plaže i sadržaja.

Posebna je zbog atraktivnog kamenog izgleda koji se kod mora pretvara u šljunčanu plažu, a zbog postepenog ulaza u more prigodna je i za obitelji s djecom. Na plaži Ambrela možete iznajmiti ležaljke, suncobrane, osvježiti se u nekom od ugostiteljskih objekata ili se jednostavno zavaliti u hladovinu koju pruža borova šuma.

7. Plaža Valkane – mjesto rezervirano za dobru zabavu

Plaža je smještena u samom srcu Pule, ispred borove šume koja pruža hladovinu tijekom velikih vrućina. Plaža je uglavnom betonirana, a ondje je i postavljena rampa koja olakšava pristup u more osobama s invaliditetom.

Valkane pruža sadržaje za sve generacije – od dječjih igrališta, atraktivnih šetnica, prostora za razne ljetne sportske aktivnosti pa sve do ugostiteljskih objekata. Ako želite cijeli dan provesti na plaži, ondje ćete pronaći apsolutno sve što vam je potrebno. Ipak, ističemo kako su u srcu sezone moguće gužve.

Naslovna fotografija: Martin Winkler / Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.