Požeški kraj raj za avanturiste: Slavonija nudi vrhunsku adrenalinsku priču

Psunj, Papuk, Dilj, Krndija i Požeška gora, mreža biciklističkih staza, prekrasne listopadne šume, adrenalinski park i eko kamp Duboka u Parku prirode Papuk dokaz su kako je Požeški kraj zelena destinacija bez premca. Čiste vode i neprocjenjivo blago ribnjaka, potoka i rijeka, u kombinaciji s čistim zrakom i eko-friendly infrastrukturom, privlače putnike i avanturiste koji vode računa o očuvanju okoliša i razmišljaju – zeleno.

Ako želite provesti čitav dan u prirodi onda ćete upravo u ovom dijelu Slavonije zasigurno doživjeti poseban doživljaj prirode, posebice ako imate i malo avanturističkog duha. Papuk je posebna priča i mjesto koje vam pruža brojne mogućnosti uživanja u prirodi, a njihov adut je i Adrenalinski park Duboka s umjetnim stijenama, drvenim gljivama, visećim mostovima i mrežama, letećim skateboardom i zip-lineom. Ova adrenalinska poslastica smještena je u Velikoj u sklopu prvog eko-kampa u kontinentalnoj Hrvatskoj koji se prostire na površini oko osam tisuća četvornih metara i kapaciteta je za stotinjak kampera.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Solarni paneli za toplu vodu, biološki pročistač voda, vlastito reciklažno dvorište za odvojeno prikupljanje otpada…, samo su neki od zelenih aduta ovog kampa u kojem je, primjerice, i asfalt nepoznanica. Umjesto njega, korišteni su kameni agregat i vezivno sredstvo bazirano na prirodnim smolama. Njegovu posebnost prepoznalo je i Kamping udruženje Hrvatske te ga je uvrstilo na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete, kojeg je podržalo i Ministarstvo turizma.

Foto: TZ Požeško slavonske županije

Kada pričamo o posjetu Slavoniji onda je jasno kako vas uz prekrasnu prirodu očekuje i vrhunska gastro ponuda. U Slavoniji niste bili ako niste probali domaći kulen, fiš paprikaš, šaran na rašljama, vinogradski ćevap, cicvaru ili slavonski čobanac. U Požeškom kraju čak devet restorana nositelji su standarda Okusi Zlatne Slavonije. Svježe sezonske namirnice i kratak put od polja do stola jamstvo su visoke kvalitete, a bogate porcije i tradicionalna slavonska gostoljubivost gurmanskog doživljaja za pamćenje.

Kada ovoj priči dodate vinske ceste te najstariji vinski podrum u Hrvatskoj onda znate kamo ćete idući vikend. Slavonija vas zove.

Izvor: TZ Požeško slavonske županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije