Nakon ovotjedne edukacije Pag dobio certificirane vodiče i organizatore za outdoor programe

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Ragan u Novalji, 29. i 30. travnja održana je edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi. Organizatori su Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja, a obuku su izvodili instruktori Hrvatske gorske službe spašavanja.

/// Prijedlog za vikend: Life on Mars najljepša trail staza u Hrvatskoj

Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak polaznika, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, koji će nakon završene dvodnevne edukacije dobiti potvrdu da su pohađali program osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi te da su stekli korisna znanja o osnovama meteorologije, orijentacije i kartografije, o sigurnom vođenju na izlete i ture, o tehnikama pružanja prve pomoći, načinu pozivanja u slučaju nesreće i opasnosti, procjenama situacije i organizaciji akcije zbrinjavanja i spašavanja i o kvalificiranoj suradnji s HGSS-om.

Uvjerenje koje se dobiva završetkom ove edukacije jedno je od priznatih uvjerenja/certifikata za obavljanje aktivnosti s popisa aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma. Cjeloviti popis usluga aktivnog i pustolovnog turizma, popis odgovarajućih uvjerenja odnosno certifikata i drugih uvjeta možete pronaći na službenim stranicama Odjela za turizam HGK.

Proizvodi aktivnog odmora koji se razvijaju u Ličko-senjskoj županiji spoj su avanture, rekreacije, opuštanja, zabave i gurmanskih doživljaja. Pustolovni turizam ima važnu ulogu u strateškom razvoju nove koncepcije cjelogodišnje ponude aktivnog odmora te se izvrsno nadopunjuje s turističkom ponudom susjednih destinacija. Stručno vođene pustolovne ture turistima omogućuju upoznavanje s prirodnim ljepotama i kulturnim nasljeđem putem različitih oblika kretanja. Programi vođenih pustolovnih tura turističko-poučnim, tematskim stazama unaprijedit će turističku ponudu destinacije, turistički nedovoljno razvijenog područja, putem iskorištavanja postojećih vrijednih kapaciteta kulturne i prirodne baštine.

Turističke zajednice otoka Paga  protekle godine zajednički pokreću projekt “Pag Outdoor” usmjeren na ujednačen razvoj i oblikovanje otoka Paga u jedinstvenu, usklađenu na tržištu afirmiranu destinaciju za outdoor turizam.

/// Pag Outdoor postaje jedna od najuzbudljivijih hrvatskih outdoor platformi

/// Druga strana mjeseca – nove staze u sklopu projekta Pag Outdoor

U suradnji s partnerima, kroz odličnu sinergiju prošlo ljeto zaživio je i outdoor projekt Pag Outdoor Summer Weekend tj. koncept aktivnih tjedana koji se održavaju s licenciranim i iskusnim trenerima u različitim oblicima aktivnog turizma. Upravo iz tog razloga domaćin i partner ovogodišnje edukacije HGK i HGSS-a je Turistička zajednica Grada Novalje, koordinator i voditelj projekta te cijela platforma Pag Outdoor-a ide dalje i diže se na znatno višu razinu, odličnim brendiranjem cijele outdoor priče otoka Paga.

/// Otok Pag je slana soba na otvorenom

/// Pag postao otok aktivnog turizma

/// Top destinacija Hrvatske Novalja kreće s integralnim upravljanjem kvalitetom u destinaciji

Naslovna fotografija: Digital Novalja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.