Nakon ovotjedne edukacije Pag dobio certificirane vodiče i organizatore za outdoor programe

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Ragan u Novalji, 29. i 30. travnja održana je edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi. Organizatori su Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja, a obuku su izvodili instruktori Hrvatske gorske službe spašavanja.

/// Prijedlog za vikend: Life on Mars najljepša trail staza u Hrvatskoj

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak polaznika, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, koji će nakon završene dvodnevne edukacije dobiti potvrdu da su pohađali program osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi te da su stekli korisna znanja o osnovama meteorologije, orijentacije i kartografije, o sigurnom vođenju na izlete i ture, o tehnikama pružanja prve pomoći, načinu pozivanja u slučaju nesreće i opasnosti, procjenama situacije i organizaciji akcije zbrinjavanja i spašavanja i o kvalificiranoj suradnji s HGSS-om.

Uvjerenje koje se dobiva završetkom ove edukacije jedno je od priznatih uvjerenja/certifikata za obavljanje aktivnosti s popisa aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma. Cjeloviti popis usluga aktivnog i pustolovnog turizma, popis odgovarajućih uvjerenja odnosno certifikata i drugih uvjeta možete pronaći na službenim stranicama Odjela za turizam HGK.

Proizvodi aktivnog odmora koji se razvijaju u Ličko-senjskoj županiji spoj su avanture, rekreacije, opuštanja, zabave i gurmanskih doživljaja. Pustolovni turizam ima važnu ulogu u strateškom razvoju nove koncepcije cjelogodišnje ponude aktivnog odmora te se izvrsno nadopunjuje s turističkom ponudom susjednih destinacija. Stručno vođene pustolovne ture turistima omogućuju upoznavanje s prirodnim ljepotama i kulturnim nasljeđem putem različitih oblika kretanja. Programi vođenih pustolovnih tura turističko-poučnim, tematskim stazama unaprijedit će turističku ponudu destinacije, turistički nedovoljno razvijenog područja, putem iskorištavanja postojećih vrijednih kapaciteta kulturne i prirodne baštine.

Turističke zajednice otoka Paga  protekle godine zajednički pokreću projekt “Pag Outdoor” usmjeren na ujednačen razvoj i oblikovanje otoka Paga u jedinstvenu, usklađenu na tržištu afirmiranu destinaciju za outdoor turizam.

/// Pag Outdoor postaje jedna od najuzbudljivijih hrvatskih outdoor platformi

/// Druga strana mjeseca – nove staze u sklopu projekta Pag Outdoor

U suradnji s partnerima, kroz odličnu sinergiju prošlo ljeto zaživio je i outdoor projekt Pag Outdoor Summer Weekend tj. koncept aktivnih tjedana koji se održavaju s licenciranim i iskusnim trenerima u različitim oblicima aktivnog turizma. Upravo iz tog razloga domaćin i partner ovogodišnje edukacije HGK i HGSS-a je Turistička zajednica Grada Novalje, koordinator i voditelj projekta te cijela platforma Pag Outdoor-a ide dalje i diže se na znatno višu razinu, odličnim brendiranjem cijele outdoor priče otoka Paga.

Članak se nastavlja ispod oglasa

/// Otok Pag je slana soba na otvorenom

/// Pag postao otok aktivnog turizma

/// Top destinacija Hrvatske Novalja kreće s integralnim upravljanjem kvalitetom u destinaciji

Naslovna fotografija: Digital Novalja

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.