Omiš i ovoga ljeta svima poklanja “Summer Frei” – preko stotinu dana besplatnih tura, kino projekcija na plaži, kreativnih radionica, predstava…

- Oglas -

Od besplatnih projekcija filmova na plaži i interpretacijskih tura do dječjih radionica i aqua aerobika – Omiš i ove godine poklanja gostima svoj “Summer Frei” – preko stotinu dana dnevnih događanja za sve generacije.

Moonscreen Cinema
Moonscreen Cinema, izvor fotografije: TZG Omiš

Na booking stranicama sve je manje dostupnog smještaja, ali srećom, slobodnih mjesta bit će više nego dovoljno na besplatnim turama, aqua aerobiku i pilatesu, projekcijama holivudskih kino hitova pod zvijezdama i drugim ljetnim događanjima koje i ove godine Omiš velikodušno poklanja svojim gostima.

Turistička zajednica Grada Omiša najavljuje treću sezonu projekta “Omiš Summer Frei”, pod čijim se imenom krije čak 10 događanja za sve generacije i ukuse – od kojih je većina potpuno besplatna, a koja će se događati gotovo svakog dana iz tjedna u tjedan, od 3. lipnja sve do 1. listopada.

“Freidom of choice” – sloboda odabira između 10 nezaobilaznih Summer Frei događanja

Kada vas gosti pitaju što treba doživjeti u Omišu, kažite jednoglasno – Omiš Summer Frei! Riječ je o preko stotinu najtoplijih dana u godini prožetih dnevnim i noćnim događanjima, uz koja će domaći i strani gosti upoznati sva lica ovog dalmatinskog gradića. Nema brige ako im nije isplaniran svaki trenutak ljetovanja, jer tu je Omiš Summer Frei, čiji se mjesečni program s točnim satima događanja zna unaprijed, rezervacije i prijave nisu potrebne.

Sunscreen Workout
Sunscreen Workout, izvor fotografije: TZG Omiš

“Oh” kao Omiš! Svi uzdišu kada iskuse Omiš Summer Frei događanja

Omiš i ovoga ljeta donosi besplatnu turu gradom uz vodiča ili onu planinarsku, posjet gradskom muzeju s radionicom glagoljice, zanimljive priče o omiškoj gusarskoj prošlosti, obilazak muzeja i tvrđava Mirabela i Fortica, kino projekcije na plaži uz puno nebeskih i holivudskih zvijezda, klapsko pjevanje, tradicionalne plesove – i nezaobilazni aqua aerobik i pilates, dok se za to vrijeme djeca zabavljaju na dječjim predstavama, sportskim poligonima i kreativnim ili sportskim radionicama.

fortica omiš
Pogled s Fortice, izvor fotografije: TZG Omiš

Kultura i povijest, od jutra do zalaska sunca

Prve dvije sezone Summer Frei događanja pokazale su iznimno zanimanje gostiju za bogatu povijest i kulturnu baštinu Omiša i zaleđa, koji će se i ove godine svakog ponedjeljka ujutro nakon prve kave pridružiti besplatnim turama razgledavanja Omiša pod imenom “History in Flip-Flops” – i naučiti nešto novo.

Za one koji lekcije iz povijesti žele odraditi nakon popodnevnog kupanja, tu su “After-beach History” posjeti Povijesnom muzeju Poljica u Gatima. Ova se tura odvija utorkom, a prepoznat ćete je po interpretatorici kulturne baštine, kostimiranoj u mjesnu junakinju Milu Gojsalić. Tura je besplatna, dok se ulaz u muzej plaća.

Klape i folklor dok se topi sladoled

Omiš je sinonim za klapsko pjevanje, koje može rastopiti srca – i sladoled u rukama gostiju. Upravo iz tog razloga razne klape četvrtkom u staroj gradskoj jezgri Omiša svojim nastupima pod nazivom “Ice-Cream A Cappella” ponosno čuvaju baštinu ovog kraja, dok kulturno-umjetnička društva donose “Surfboard of Heritage”, raskošne nastupe folklora s kojima predstavljaju još jedno lice kulturne baštine, donoseći valove glazbe i plesa.

Ice Cream a Cappella
Ice Cream a Cappella, izvor fotografije: TZG Omiš

Svakoga petka Gradski muzej Omiš poziva ljubitelje povijesti da se kroz turu “Postcards from the Past” nakratko vrate u prošlost i upoznaju tri pisma korištena na ovim područjima kroz povijest te sudjeluju na radionici, na kojoj se uči kako razglednicu ispuniti pozdravima iz Omiša – na glagoljici.

Ne mrdaju s plaže…

Uz Omiš Summer Frei gosti se ne moraju maknuti s plaže. Utorkom i četvrtkom u 9 ili 11 sati na programu je “Sunscreen Workout”, odnosno lagani aqua aerobik u plićaku ili pilates u sjeni borova.

Sunscreen workout
Sunscreen workout, izvor fotografije: TZG Omiš

Srijedi se najviše raduju roditelji jer u poslijepodnevnim satima kreće dječji program “Kids’ Beach Bucket” s brojnim lutkarskim predstavama, kreativnim radionicama i sportskim poligonima.

Kids Beach Bucket
Kids Beach Bucket, izvor fotografije: TZG Omiš

Pala je noć, a gradska plaža Punta je puna ljudi? To je zato jer se prvog dana u tjednu cijelog ljeta prikazuju igrani ili animirani filmovi pod zvjezdanim nebom. Omiš te projekcije zove “Moonscreen Cinema”, a već sada su potvrđeni hit!

Moonscreen cinema
Moonscreen cinema, izvor fotografije: TZG Omiš

Nezaobilazne omiške tvrđave

Mirabela i Fortica, fascinantne su tvrđave koje svjedoče o uzbudljivoj omiškoj povijesti, pa se i ovog ljeta pruža prilika da prvu upoznate petkom predvečer kroz turu naziva “Pirates’ Treasure Tales”, u okviru koje interpretatorica kulturne baštine priča fascinantne priče o bogatoj gusarskoj prošlosti Omiša.

Pirates Treasure Tales
Pirates Treasure Tales, izvor fotografije: TZG Omiš

Na rasporedu srijedom tu je lagana planinarska tura “Summer Hats Hike”, na koju vas vode planinarski vodiči iz PD Imber. Riječ je o šetnji do tvrđave Fortica na kojoj ćete čuti mnoge informacije o flori, fauni i povijesti Omiša. Nagrada za sve ljubitelje prirode dolazi na kraju uspona u vidu predivnog panoramskog pogleda koji puca na Omiš i otoke.

Summer Hats Hike
Summer Hats Hike, izvor fotografije: TZG Omiš

Posjetite visitomis.hr i provjerite raspored događanja

Točan sat, raspored i detaljan opis ovogodišnjih Omiš Summer Frei evenata možete pronaći na visitomis.hr.

///Omiš nekad grad gusara, a i danas grad adrenalina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.