Otvorene prijave za 6. Life on Mars trail na Pagu

Otvorene su prijave za ovogodišnje šesto izdanje najatraktivnijeg hrvatskog traila Life on Mars. Otok Pag svake godine privlači sve veći broj ljubitelja outdoora na ovu utrku zbog nevjerojatnih krajolika i pejzaža te izvrsne organizacije.

Ukoliko još postoji netko tko nije čuo za ovu otočnu rutu koju trkači opisuju kao nevjerojatno lijepu, dodajmo kako je službeno otvorena 2019. godine, a aktualna je i posjećena tijekom cijele godine.

U Novalji na području Metajne i na samom trailu pronaći ćete najljepše plaže otoka Paga: Plaže Ručica, Beriknica, Slana i Seline koje svojom gotovo svemirskom ljepotom nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a označene staze i koordinate možete pronaći na LINKU.

///Ovo je najposebnija i najatraktivnija plaža Mediterana – Beriknica ili Desert stone beach

Ovogodišnja utrka održat će se 25. ožujka, a sve informacije o utrci, uvjetima i prijavi potražite na POVEZNICI. Registraciju za šesti Life on Mars možete obaviti klikom putem LINKA.

Life on Mars trail se održava u tri kategorije: CHALLENGER u dužini od 24 kilometra po trail konceptu što znači kako je staza označena po planinarskim i trail putevima. Od od 3,5km do 5,5km trase nema puta, ali je područje prohodno, te se na jednom mjestu, a kao i do sada, prolazi kroz more 50 metara, a visina vode je maksimalno do kukova. Svi oni koji se ne žele smočiti, mogu odabrati opciju nazad od KT 4 do KT 3 te nastaviti stazom. Ova je opcija duža 500m. Okrijepnih stanica nema, a voda je dostupna iz izvora Malin na 15tom kilometru. Druga kategorija ACTIVE u dužini 15 kilometara također je trail koncept. Staza je označena i kreće se planinarskim i trail putevima te prolazi 50 metara kroz more i uz izvor vode pred kraj utrke. I zadnja je kategorija LIGHT u dužini od 7 kilometara uz označenu stazu planinarskim i trail putevima.

I Google je prepoznao Life on Mars trail

Koliko je Life on Mars trail popularan svjedoči i Google koji pri pretrazi pojma Life on Mars na peto mjesto stavlja upravo Novalju i ovaj trail, unatoč svjetski poznatoj pjesmi Life on Mars Davida Bowiea.

Ovaj trail svoju atraktivnost može zahvaliti nevjerojatnom i jedinstvenom krajoliku koji je oblikovala bura, a fotografije koje trkači podjele najbolja su reklama za otok Pag i i njegovu outdoor ponudu. Zahvaljujući upravo Life on Mars trailu, Pag je postao nezaobilazna outdoor destinacija. Kompletnu outdoor ponudu Paga možete potražiti na web platformi Pag outdoor

Na “paškom Marsu” ima života i to svakog dana i u sva godišnja doba! Potrčite i vi uz taktove Davida Bowieja stazom za koju kažu kako osvaja na prvi korak i stvara adrenalinsku ovisnost kojoj se uvijek iznova vraćate.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.