Ova skrivena plaža jedna je od najljepših u Dalmaciji, a rijetki ju pronađu

Male plaže u uvalama Garme u Podgori su skrovite i nije ih lako naći, a domaći ih čuvaju kao tajnu. Ako želite pobjeći od gužvi i žamora ljudi šum valova i cvrčanje cvrčaka jedina su buka koju ćete ovdje čuti. Plaža Garma nalazi se na samom kraju Podgore prema Tučepima. Nakon silaska niz strmu stijenu otvorit će vam se pogled na tirkiznu uvalu prekrivenu šljunkom i kamenjem, okruženu malim hridima i borovom šumom. Tik uz obalu u plićaku nalzi se nevjerojatan unikatan prizor odlomljenog kamena na kojemu rastu dva bora. Kamen nije popularan kao onaj u Brelama vjerojatno jer ovu plažu i turisti i domaćini žele zaštititi od masovnih dolazaka.

Pronašli smo ju sasvim slučajno i snimili tijekom našeg lutanja Podgorom. Na putu smo pronašli i jednu zmiju koja kao da čuva ovu uvalu od znatiželjnika poput nas. Bili smo glasni pa je zmija ipak popustila i prepustila nam šljunčani put do uvale iz snova.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3050428281731491&id=1191049874336017

Do uvale Garma možete doći i plivajući od plaže dvije uval prije, no vžano je znati kako je uvala prije FKK plaža pa koliko niste nudist ovu uvalu zaobiđite, a nkon nje se nalazi ova jedna od najljepših uvala Dalmacije točno na sredini između Podgore i Tučepa.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.