Savršeno aktivni prvomajski praznici u Fužinama

Provedite savršeno aktivne prvomajske praznike uz obitelj i prijatelje u općini Fužine, živopisnoj gorskoj rivijeri koja će vam pružiti neodoljiv doživljaj u okrilju netaknute prirode.

U Zabavnom paintball parku Vrata uživat ćete u nizu adrenalinskih igara, od zipline do paintballa, tu su dakako i tereni za nogomet, odbojku i dr. Uz to možete iznajmiti roštilj i prostor za druženje.

Izletište Šumska bajka omogućuje vam da se družite sa šumskim životinjama poput srna, jelena i veprova. Čarobni drveni likovi iz bajki, ljuljačke, klackalice, trampolin i drugi sadržaji čine ovo mjesto savršenim za bezbrižnu igru djece, dok roštilj i prostor za druženje na otvorenom ili zatvorenom u Zimskom vrtu omogućuje zabavu za odrasle.

Posjet obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Zeleni san pruža vam priliku da vidite zanimljive i izvorne zaštićene pasmine životinja poput Buša krava, ovaca, konja, pony konja, ljama, magaraca, ukrasne peradi i druge životinje koje će oduševiti djecu i odrasle.

Ukoliko se odlučite za uspon na Preradovićev vrh, uživat ćete u čistom planinskom zraku i prekrasnom pogledu na jezera Bajer i Potkoš, Fužine, Vrata, Ličko polje i okolne goranske vrhove. Za one koji preferiraju laganiju šetnju, jezera Bajer, Potkoš i Lepenica pružaju najdivnije prizore prekrasne prirode.

Špilja Vrelo oduševit će vašeg unutarnjeg istraživača jer ćete zaviriti u tajnovito podzemno carstvo gdje ćete biti oduševljeni podzemnim ukrasima, gorskim izvorom, jezerom i potokom. To je jedina europska špilja koju mogu posjetiti osobe u invalidskim kolicima te roditelji s dječjim kolicima.

U nedjelju, 30. travnja svakako se ne propustite i jazz koncert Darka Jurkovića Charlie-ja, “two hands tapping” & Damira Marasa koji se održava od 18 sati u Vratima, pizzeria Furman. Koncert se održava povodom Međunarodnog dan jazza kojeg je utemeljio UNESCO 2011. godine. To je glazbeni žanr koji  je već više od jednog stoljeća objedinjavajuća sila koja okuplja ljude širom svijeta univerzalnim jezikom glazbe bez obzira na udaljenost između njih.

Raznovrsne prvomajske aktivnosti začinite autentičnim goranskim okusima kod lokalnih ugostitelja, a za desert se nikako ne propušta slasna, kultna štrudla od borovnica koju možete ponijeti i za doma.

Izvor fotografija: Općina Fužine

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.