Ulaganjem u cikloturizam Lošinj postaje Bike friendly destinacija

spot_img

Razvijanje cikloturizma i stvaranje “Bike friendly” destinacije cilj je sporazuma kojim Mali Lošinj definira uređenje dvije biciklističko-pješačke trase. U sporazum o suradnji na provedbi projekta uređenja trasa na području Malog Lošinja uključeni su: Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Malog Lošinja, Jadranka d.d. i Lošinjska plovidba turizam d.o.o.

‘Ovo je samo početak većeg projekta rekonstrukcija i uređenja svih biciklističkih staza duž našeg arhipelaga. Njime će se turistima omogućiti siguran način istraživanja prirodnih ljepota otoka Lošinja’ – naglasila je Ana Kučić, gradonačelnica Grada Malog Lošinja.

Bike friendly Lošinj s trasama Blueline i Stonewalls trail

Prva od dvije biciklističko-pješačke trase je “Blueline”. Ova trasa, dužine 25 kilometara, spaja istočnu i zapadnu obalu otoka Lošinja. Proteže se od Sunčane uvale, Čikata preko Malog Lošinja do Rovenske u Velom Lošinju gdje gravitira najveći broj smještajnih objekata na području Malog i Velog Lošinja.

‘Uređenje pješačko-biciklističkih staza i stvaranje bike friendly destinacije sa svim uslugama i ponudom koje su vezane uz taj segment turizma, sigurni smo, utjecat će na dodatno pozicioniranje i prepoznatljivost cijelog lošinjskog arhipelaga’ – izjavio je predsjednik Uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić.

Druga trasa dužine je 15 kilometara i naziva se “Stonewalls trail”. Polazi od Nerezina, preko rodnog mjesta Svetog Gaudencija – Tržića do antičkog grada Osora. Poznata je po kulturnoj i prirodnoj baštini, brojnim očuvanim suhozidima te prekrasnim pogledom na planinu Osoršćicu s jedne i Puntu Križa s druge, morske strane.

‘U želji za očuvanjem i osvještavanjem gostiju o važnosti i značajkama naših “gromača”, te ukupne kulturne baštine otoka, sretni smo što sudjelujemo u ovom projektu koji će jednog dana spojiti sve biciklističke trase našeg prekrasnog otoka’ – rekla je predsjednica Uprave Lošinjske plovidbe Turizam d.o.o. Marina Brajković.

Ulaganja oko 2,5 milijuna kuna godišnje

‘Biciklizam je vrlo popularan u Europi i svijetu te jedan od za nas najvažnijih proizvoda s kojim možemo produžiti turističku godinu. S novim trasama “Blueline” i “Stonewall trails” stvaramo novi turistički proizvod otoka Lošinja. Predviđeni rok završetka uređenja trasa je pet godina uz godišnja zajednička ulaganja svih partnera od oko 2,5 milijuna kuna, što će se definirati za svaku poslovnu godinu zavisno od zahtjevnosti pojedine faze projekta’ – objasnio je Dalibor Cvitković direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Osim ulaganja u staze, na području Grada Malog Lošinja radit će se na unaprjeđivanju svih ostalih usluga vezanih za bike turizam, od smještaja, gastronomije, transporta, prirodnih doživljaja, biciklističkih usluga, do jačanje lokalne scene sa što većim uključivanjem lokalnog stanovništva.

Fotografije: Turistička zajednica grada Malog Lošinja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.