Opustite se u 3 dana na Lošinju: Vikend vitalnosti na otoku vitalnosti

Na Lošinju se od 9. do 11. lipnja održava Lošinjski vikend vitalnosti povodom Global Wellness Day koji se u svijetu obilježava 10. lipnja. Riječ je o posebnoj manifestaciji kojoj je cilj naglasiti važnost kvalitetnog načina življenja – redovite tjelovježbe, pravilne prehrane te unutarnjeg zdravlja i ravnoteže tijela i duha sa sloganom “One day can change your whole life!

Vrijeme je za boravak na svježem lošinjskom zraku prve kvalitete! Čistoća mora, blaga klima, biljni pokrov te prepoznatljivi otočni mirisi posjetitelje čine sretnijima i zdravijima, a na otoku vitalnosti nude se i razni programi u prirodi te u specijaliziranim ustanovama.

U sklopu vikenda vitalnosti gostima i stanovnicima otoka nude se programi vježbanja na otvorenom, wellnes na otvorenom, aromaterapija, šumska terapija, joga, ronjenje za početnike, miomirisna šetnja, brojne radionice pa i lov na blago i dječje radionice za najmlađe. Cjelokupan program s detaljnim rasporedom i lokacijama pronađite na linku.

Što vidjeti i doživjeti na Lošinju?

Lošinjska transverzala, staze lošinjskih kapetana i put dupina samo su neke od 200 kilometara uređenih šetnica i pješačkih staza koje su idealne za zdrav i aktivan odmor. Za one najaktivnije, tu je i planina Osoršćica s najvišim vrhom Televrin od 588 metara.

Akvatorij lošinjskog arhipelaga prirodno je stanište dobrih dupina. Zašto ih ne biste bolje upoznali? Sudjelujte u programima lošinjskog Instituta Plavi Svijet, saznajte više informacija o ovim divnim stvorenjima te, ono najvažnije, naučite kako se ponašati u njihovoj blizini.

Bogata kulturna baština

Bogata kulturna baština ostavila je traga u arhitekturi, običajima, pričama i legendama koje se mogu najbolje upoznati obilaskom lošinjskih muzeja. Nezaobilazna lokacija svakako je najpoznatiji stanovnik otoka Lošinja – Apoksiomen, remek-djelo hrvatske i svjetske kulturne baštine, koji se trajno smjestio u suvremenom Muzeju Apoksiomena.

Nasuprot Apoksiomena, usidrio se muzej na otvorenom – Lošinjski loger Nerezinac koji na zanimljiv i interaktivan način prikazuje i interpretira bogatu pomorsku tradiciju Lošinja.

Foto: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.