Vukovarski etno sajam od 24. do 26. rujna

Jesen samo što nije pokucala na vrata. Od zlatnih suncokreta, krupnih plodova kestenja tople smeđe boje i rodnih kukuruza, preko mirisnih vinograda do jabuka, krušaka i bundeva. Pod nogama šuškavi tepih duginih boja, a u zraku niti babljeg ljeta. Sve miriše na obilje i na radost.

I sve to možete doživjeti na jednom mjestu, ako se odlučite prve dane ovog godišnjeg doba provesti u Vukovaru na 14. Vukovarskom etno sajmu. Od 24. do 26. rujna sadržaja za sve generacije neće nedostajati. Druženja smo svi željni, tradicije se uvijek dobro prisjetiti, a susreti s dragim ljudima su dobro došli.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U središtu pažnje ponovno će biti sajam tradicijskih proizvoda i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta te proizvođača hrane i pića, na kojem proizvode i usluge izlažu proizvođači s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije, ali i Hrvatske.

Vjerujemo kako će u tri dana trajanja sajma svatko pronaći ponešto za sebe. Djeca će tako moći sudjelovati u jednoj od pet najavljenih radionica u kojima će se izrađivati drvene igračke, cvjetni vjenčići, oblikovati glina…

Ljubitelji tradicije uživat će u bogatstvu narodnih nošnji i u nastupima kulturno-umjetničkih društava, kako domaćih tako i gostujućih. Naime, nakon nastupa KUD-a Kolo iz Vukovara u petak, u subotu će Hrvatsko-kulturno glazbeno društvo Dunav biti domaćin tradicionalnog 13. Susreta folklornih društava “Dunav svome gradu”. Folklorni dio Sajma u nedjelju će zaokružiti “Međunarodna smotra folklora Zagreb – Gradu Vukovaru”.

U Vukovaru ćete moći isprobati i gastro specijalitete iz cijele Hrvatske, a u sklopu petog po redu gastro eventa “Okusi Hrvatske”. ali i osvježiti se Vukovarskim i drugim pivima uz kulturno-umjetnički program uz degustaciju piva “Vukovar OktoBierFest”.

Glazbeni dio programa Vukovarskog etno sajma u petak će otvoriti tamburaši, odnosno Tamburaški sastav Sremci, a u subotu će posjetitelji moći uživati u nastupu popularne i omiljene Vanne. Tamburaši će zasvirati i posljednje večeri Sajma, no ovoga puta posjetitelje će zabavljati Tamburaški bend Libero.

U nedjelju, 26. rujna, u okviru etno sajma, obilježit će se i Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije. Povodom obilježavanje Svjetskog dana turizma, Udruga vodiča istog dana organizira razgled grada u pratnji kostimiranih vodiča pod nazivom Turist u svom gradu.

Stoga zadnji vikend u rujnu rezervirajte za Vukovar, koji vam uvijek ponudi više no što očekujete.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.