Za sportaše i one koji vole vrijeme provoditi u prirodi

Na najsjevernijoj turističkoj točki Hrvatske, nalazi se eko-turistička poučna pješačko biciklistička staza Svetomartinska Mura, uređena za šetnju, bicikliranje, ribolov i druge rekreativne aktivnosti. Duž same staze postavljeno je 20 edukativnih tabli koje poučavaju o rijeci Muri, njenoj važnosti kroz povijest i bioraznolikosti koja se nalazi uz nju. Na samoj stazi postavljene su tri šumske učionice, a rekonstruiran je i drveni mostić preko rukavca rijeke Mure.

Šetnjom kroz mozaičnu prirodu u dužini od skoro 5 kilometara, ova poučna staza nudi mnoštvo zanimljivih podataka o prirodnoj i tradicijskoj baštini prostora rijeke Mure. Staza prolazi kroz prekrasan prirodni ambijent Regionalnog parka Mura-Drava koji je ujedno dio UNESCO-vog Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, a u neposrednoj blizini nalaze se ergela međimurskog konja, ribolovne staze, prostor za piknik i odmor.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Rijeka Mura idealna je za odmor u prirodi. Okolica Mure uz Žabnik obiluje lokacijama na kojima
možete provesti vrijeme ili uživajući u pikniku. Osim što na Mlinarskom gruntu možete prošetati Labirintom ljubavi i Labirintom energije, od tamo možete i krenuti na razgledavanje Svetomartinske Mure.

Odvede li vas put u Prelog, nećete pogriješiti. Prelog zna što je važno cikloturistima: sigurnost prometnica, označenost rute, raznolik sadržaj i smještajni kapaciteti. Biciklističke rute Preloga trasirane su prema atraktivnom i raznolikom okolišu i uz rutu se pruža više prirodnih i kulturno-povijesnih atrakcija te smještajni i ugostiteljski sadržaji za cikloturiste.

Neovisno o tome jeste li rekreativac ili sportaš, Međimurje nudi mogućnost izbora na svakom koraku. One avanturističkog duha razveselit će jahanje, rafting na Muri i Dravi, paintball i vožnja quadovima u Zasadbregu. Izdržljivijima će se dopasti staze za trčanje i biciklizam, tereni za tenis ili mogućnost plivanja u Gradskim bazenima Čakovec i Termama Sveti Martin.

Svima koji rekreacijom i kretanjem žele opustiti tijelo i um, dostupne su trim i staze za hodanje po nizinskim i brdskim predjelima, ali i golf tereni u Termama Sveti Martin. Brežuljci Međimurja idealni su za trekking i hiking, ali i za upoznavanje lokalnog stanovništva. Jedan od njih je i poznati terasasti Mađerkin brijeg gdje možete uživati u predivnom pogledu na vinorodne brežuljke sve do Slovenije, Mađarske i Austrije, i disati punim plućima usred zelenila netaknute prirode.

Terme Sveti Martin su prvi Bike Hotel u Međimurju koji nudi kompletnu infrastrukturu namijenjenu rekreativnim, ali i profesionalnim biciklistima. Unajmite bicikl i istražite desetke turističkih atrakcija raspoređenih na 700 kilometara biciklističkih staza, a svoj besplatni primjerak biciklističkog vodiča preuzmite na recepciji Terma Sveti Martin.

Nedaleko od Terma Sveti Martin, na živopisnim brežuljcima i u prekrasnom okruženju, nalazi se Farma jelena i Izletište Goričanec. Zaljubite se u pitome jelene lopatare, muflone i divlje svinje koje će strpljivo čekati da “okinete” savršeni selfie ili pak obiteljsku fotografiju za pamćenje!

Naslovna fotografija: Mario Golenko

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije