Međimurje privlači i domaće i strane goste

Donosimo vam nekoliko činjenica zbog kojih ćete već ovog vikenda željeti posjetiti Međimurje, destinaciju ljubaznih domaćina, vrhunskih vina i prirode koja očarava. Međimurje se diči s prosječnom ocjena 9,0 za kvalitetu smještaja, a ovdje je i više od 10 restorana dobilo oznaku Međimurskog zlatnog gurmana, medalje koja je jamac za vrhunske restorane.

Nećete tu pobjeći ni od kulture i tradicije jer je više od 50 kulturnih atrakcija dio biserne ogrlice Ekomuzeja Međimurje, a više od 20.000 zabilježenih međimurskih popevki dio je UNESCO-ve riznice svjetske nematerijalne baštine.

Priroda koja zove na uživanje

Mlin na Muri u Svetom Martinu na Muri, Mlinarov poučni put, Mađerkin breg, rijeke Drava i Mura, Bedekovićeve grabe i Regionalni park Mura-Drava samo su dio netaknute međimurske prirode koja će oduševiti sve ljubitelje svježeg zraka i zelene boje koje ima napretek. Plodni prostor između rijeka Drave i Mure UNESCO je uvrstio i zaštitio kao prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav. Koliko se u Međimurju voli priroda govori i činjenica da ga nazivaju i hrvatskim cvjetnjakom. Dođite, opustite se u prirodi i dopustite neka vas očara.

U Međimurju vas čeka čak 700 kilometara biciklističkih staza i vožnja kroz lijepu prirodu i teren prošaran brežuljcima, šumama, šumskim putevima i označenim biciklističkim stazama. Ponesite ili unajmite bicikl i istražite barem neke od mnogobrojnih označenih biciklističkih staza. U Međimurju ćete naći i prvi Bike Hotel u kontinentalnoj Hrvatskoj. Hotel Spa Golfer u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin nudi kompletnu infrastrukturu namijenjenu biciklistima, pa ni o čemu ne morate brinuti.

LifeClass Terme Sveti Martin i prva hrvatska healthness destinacija  

Resort LifeClass Terme Sveti Martin sastoji se od niza aktivnih, ali i opuštajućih aktivnosti: bazeni, jacuzziji, masaže i saune. Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu. Njezin ljekoviti učinak djeluje u tri bazena i tri Whirlpoola koji su idealan odabir za početak ili kraj dana.

LifeClass Terme Sveti Martin začetnik su healthness koncepta. Tako na jednom mjestu dobivate kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja svojega tijela, uma i duše. Za sve one koji se žele ohladiti u vrućim ljetnim danima, tu je Aquapark Martilandia koji donosi pregršt zabavnih sadržaja za sve uzraste.

Lokalni specijaliteti vrhunska su gastronomska bajka

Svi ste barem jednom čuli za Međimursku gibanicu, tradicionalnu međimursku slasticu čiji će vam okus dugo ostati zapamćen na nepcima. Pamtit ćete Međimurje i po mesu ‘z tiblice, kvalitetnom bućinom ulju i još mnoštvu drugih gastronomskih delicija jer kad gost dolazi u Međimurje, čeka ga pun stol lokalnih specijaliteta.

Lokalni su to specijaliteti koji se iz dana u dan nadopunjuju i poboljšavaju. Oni koji ih kušaju uvijek ih rado pokušavaju pripremiti i kod kuće. Međimurske specijalitete možete kušati u najkvalitetnijim i višestruko nagrađivanim restoranima poput Terbotza i Male hiže. Lokalna gastronomija gornjeg Međimurja dobitnik je prestižne nagrade Europske destinacije izvrsnosti.

Najnagrađivanija vinska cesta na svijetu 

Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina u Međimurju se njeguju još od antičkog doba. Kvalitetu dokazuju prestižne Decanter nagrade i pohvale koje međimurski vinari nižu jednu za drugom. Međimurska vinska cesta je najnagrađivanija cesta na svijetu, a međimurski vinari ostvaruju izvrsne rezultate na prestižnom međunarodnim vinskim natjecanjima.

Ovaj se vinski kraj ponosi i autohtonom međimurskom sortom pušipelom koju Međimurci pakiraju u posebno dizajnirane boce. O kakvom je umijeću pravljenja vina riječ, isprobajte prilikom svog posjeta.  

Ekomuzej Međimurje malo – Virtualna stvarnost spojena s materijalnim

Ako niste stigli obići sve baš sve atrakcije Međimurja svakako posjetite Ekomuzej Međimurje i u najsuvremenijem multimedijalnom i interaktivnom postavu u ovom dijelu Europe kroz virtualnu stvarnost nadoknadite propušteno, pa ćete lakše isplanirati povratak u Međimurje i znati ćete što još morate doživjeti u ovoj našoj najposjećenijoj kontinentalnoj destinaciji. Ekomuzej ujedinjuje najvažnije vrijednosti Međimurja – popevku, arheološku i sakralnu baštinu, mlin na Muriispiranje zlata na Dravi, Stari grad Zrinskih, prirodnu baštinu, kulturu vinatradicionalnu međimursku gastronomiju, život i djelo dr. Rudolfa Steinera, sport i rekreaciju.

Središnji Centar za posjetitelje smješten je u prostorijama Turističke zajednice Međimurske županije i zamišljen je kao “visitor” centar koji posjetiteljima daje osnovne najvažnije informacije o Međimurju te ih potiče da istraže kulturnu, povijesnu i tradicijsku baštinu na izvornoj lokaciji. Stoga će, zahvaljujući fragmentiranom muzeju, turisti moći posjetiti lokacije koje do sada nisu bile turistički dovoljno prepoznate, poput budućeg Centra “Hiža Međimurske popevke” u Donjoj Dubravi ili Arheološkog parka Nekropola u tumulima u Goričanu.

Kada jednom otkrijete Međimurje bit će vam jasno zašto se vikendom ovdje traži soba više. Tada ćete dobiti i odgovor zašto je Međimurje postalo hit kontinentalna destinacija Lijepe naše.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.