Ljepote Gorskog kotara gledat će Nijemci, Austrijanci i Švicarci

Ljepote Gorskog kotara prikazat će se kroz promotivni film Kamperom kroz Hrvatsku na tržištima Njemačke, Austrije i Švicarke koja obuhvaćaju govorno područje s više od 110 milijuna izvornih govornika. Tako će Nijemci, Austrijanci i Švicarci upoznati kako u Hrvatskoj postoje i svojevrsne male Alpe s čijih vrhova pogled doseže do Jadranskog mora po čemu smo jedinstveni u Europi.

Suradnjom Turističke zajednice Gorskog kotara i Nacionalnog parka Risnjak optimiziralo se ulaganje u promociju destinacije kroz jedinstven format promotivnog filma gdje će poznati njemački glumac Oliver Hörner pokazati najljepše kutke goranskog kraja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na području Nacionalnog parka Risnjak snimit će se kadrovi na najatraktivnijim lokacijama kao što su vrh Risnjaka i izvor rijeke Kupe, Centri za posjetitelje u Kupskoj dolini te usluge u posebnim oblicima turizma kao što su sportski ribolov na Kupi gdje će se demonstrirati sportski ribolov i promatranje životinja u njihovom prirodnom staništu. Primjerice, uživanje u pogledu na spretne divokoze u Nacionalnom parku Risnjak.

Uz lokalitete u Nacionalnom parku u Gorskom kotaru snimat će Lokvarsko jezero, kultno kaubojsko selo Roswell gdje je snimana njemačka trilogija o Winnetou, špilja Vrelo u Fužinama, kanjon Kamačnik u Vrbovskom i Centar za velike zvijeri u Staroj Sušici.

Film koprodukcijski potpisuju hrvatski Pointers travel i berlinski Blue planet koji je u svojih više od dva desetljeća iznjedrio brojne promotivne filmove prikazujući više od 70 svjetskih destinacija. Emitirat će se direktno na DACH (Njemačka, Austrija i Švicarska) tržištima ali i šire te na nekim od najgledanijih TV kanala.

Prema riječima Krunoslava Weinperta, hrvatskog producenta i direktora tvrtke Pointers travel, ovo je četvrta produkcija s Blue planet renomiranom njemačkom kućom, a format se pokazao kao iznimno uspješan. Tako će se kratkom reportažnom formom filma, uz poznato lice Olivera ispričati zanimljiva priča o Hrvatskoj.

Gorski kotar i Nacionalni park Risnjak uz spoj s morskim destinacijama pokazat će svu ljepotu Hrvatske što će zasigurno primamiti posjetitelje s ovog područja, istaknuo je Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara, koji je dodao kako su posjetitelji s njemačkog tržišta vrijedni ulaganja i njegovanja jer su i prošle godine prepoznali destinaciju kao sigurnu te da su u strukturi posjetitelja najrezistentniji i na krizna vremena, najbrže su se vratili u goranski kraj.

Fotografije: Blue Pointers

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.