TOP 7 razloga zašto posjetiti Međimurje

Ovog ljeta posjetite Međimurje jer Međimurje vam daje više. Čeka vas mnoštvo raznolike turističke ponude koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije, a osim što ćete u Međimurju uživati, čeka vas više od 100 besplatnih doživljaja. Pročitajte članak i saznajte zašto je Međimurje idealna ljetna destinacija i zašto daje više.

Lokalna gastronomska ponuda s jelima za koja se traže recepti

Članak se nastavlja ispod oglasa

Svi ste barem jednom čuli za Međimursku gibanicu, tradicionalnu međimursku slasticu čiji će vam okus dugo ostati zapamćen na nepcima. Pamtit ćete Međimurje i po mesu ‘z tiblice, kvalitetnom bućinom ulju i još mnoštvu drugih gastronomskih delicija jer kad gost dolazi u Međimurje, čeka ga pun stol lokalnih specijaliteta.

Lokalni su to specijaliteti koji se iz dana u dan nadopunjuju i poboljšavaju, a oni koji ih kušaju uvijek ih rado pokušavaju pripremiti i kod kuće. Međimurske specijalitete možete kušati u najkvalitetnijim i višestruko nagrađivanim restoranima poput Terbotza i Male hiže, a lokalna gastronomija gornjeg Međimurja dobitnik je prestižne nagrade Europske destinacije izvrsnosti.

Priroda koja zove na uživanje

Mlin na Muri u Svetom Martinu na Muri, Mlinarov poučni put, Mađerkin breg, rijeke Drava i Mura, Bedekovićeve grabe i Regionalni park Mura-Drava samo su dio netaknute međimurske prirode koja će oduševiti sve ljubitelje svježeg zraka i zelene boje koje ima napretek.

Plodni prostor između rijeka Drave i Mure UNESCO je uvrstio i zaštitio kao prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, a koliko se u Međimurju voli priroda govori i činjenica da ga nazivaju i hrvatskim cvjetnjakom. Dođite, opustite se u prirodi i dopustite neka vas očara.

Najnagrađivanija vinska cesta na svijetu 

Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina u Međimurju se njeguju još od antičkog doba, a kvalitetu dokazuju prestižne Decanter nagrade i pohvale koje međimurski vinari nižu jednu za drugom. S više od 20 Decantera na 600 hektara vinograda, Međimurska vinska cesta je najnagrađivanija cesta na svijetu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ovaj se vinski kraj ponosi i autohtonom međimurskom sortom pušipelom koju Međimurci pakiraju u posebno dizajnirane boce. O kakvom je umijeću pravljenja vina riječ, isprobajte prilikom svog posjeta.  

Više od 700 km biciklističkih staza  

U Međimurju vas čeka čak 700 kilometara biciklističkih staza i vožnja kroz lijepu prirodu i teren prošaran brežuljcima, šumama, šumskim putevima i označenim biciklističkim stazama.

Ponesite ili unajmite bicikl i istražite barem neke od mnogobrojnih označenih biciklističkih staza, a u Međimurju ćete naći i prvi Bike Hotel u kontinentalnoj Hrvatskoj. Hotel Spa Golfer u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin nudi kompletnu infrastrukturu namijenjenu biciklistima, pa ni o čemu ne morate brinuti.

LifeClass Terme Sveti Martin i prva hrvatska healthness destinacija  

Resort LifeClass Terme Sveti Martin sastoji se od niza aktivnih, ali i opuštajućih aktivnosti: bazeni, jacuzziji, masaže i saune. Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu, a njezin ljekoviti učinak djeluje u tri bazena i tri Whirlpoola koji su idealan odabir za početak ili kraj dana.

LifeClass Terme Sveti Martin začetnik su healthness koncepta kojim na jednom mjestu dobivate kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja svojega tijela, uma i duše. Za sve one koji se žele ohladiti u vrućim ljetnim danima, tu je Aquapark Martilandia koji donosi pregršt zabavnih sadržaja za sve uzraste.

U Međimurju ćete uživati jer…

Međimurje će vas razveseliti jer je se diči s prosječnom ocjena 9,0 za kvalitetu smještaja, više je od 50 dana Corona free, ovdje je više od 10 restorana dobilo oznaku  Međimurskog zlatnog gurmana – marke za vrhunske restorane.

Nećete tu pobjeći ni od kulture i tradicije jer je više od 50 kulturnih atrakcija dio biserne ogrlice Ekomuzeja Međimurje, a više od 20.000 zabilježenih međimurskih popevki dio je UNESCO-ve riznice svjetske nematerijalne baštine. No, nije to sve jer…

Međimurje daje više!

Međimurje je malo, ali daje vam više. Trebate znati da ova mala turistička destinacija s malim brojem gostiju ima gostoljubive domaćine koji imaju više vremena posvetiti se svojim gostima. Dođite u Međimurje jer vas čeka više od 100 besplatnih doživljaja koji uključuju sportske aktivnosti i yogu, ulaznice za posjete muzejima i zbirkama, vođene turističke ture, degustacije vrhunskih vina i slasnih jela, korištenja e-bikea, ulaznice za događanja, i zabavne adrenalinskih avanture.

No, to nije sve jer osim što ćete za svakih potrošenih 250 kuna dobiti kupon i uživati u jednom od 100 besplatnih doživljaja, sudjelovat ćete i u nagradnoj igri gdje možete osvojiti vrijedne nagrade. Sve informacije potražite na web stranici Turističke zajednice Međimurske županije.

Dođite u Međimurje jer Međimurje vam daje više – više prirode, više zdravlja, više pjesme, više ukusnih jela i vina, više kvalitete i više sigurnosti!

Foto: TZ Međimurske županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.