Nedostaje Vam more? Vodimo vas u virtualnu šetnju Njivicama i Omišljem

- Oglas -

Iako sama pomisao na virtualno u nama izaziva stres jer nas podsjeća na pandemiju i ne mogućnost putovanja, ovog puta pozivamo vas da virtualno prošetate Njivicama i Omišljem. Ne zato jer ne možete putovati, dapače, nego da istražite ove destinacije i možda se uputite na jesenski vikend na otok Krk.

Omišalj je pravi biser otoka Krka. Zbog svoje stare gradske jezgre ovaj pitoreskni gradić mami turiste koji vole zalutati njegovim uličicama. Romantičan i neodoljiv česti su epiteti Omišlja koji je nekako ostao skriven na svom brdu, a mnogi su ga otkrili šećući najpoznatijom hrvatskom Camino rutom Camino Krk.

/// Camino Krk treći dan vodi od Malinske Rajskom cestom preko Njivica do Omišlja uz posjet skrivenim uvalama

Treći dan puta vas vodi do monumentalne bazilike, locirane nadomak Omišlja, na lokalitetu zvanom Mirine, koja služi kao ogledni primjer ranokršćanske sakralne arhitekture. Četvrtog dana, hodočašće, na relaciji dugoj 21 kilometar, iz središta Omišlja (s)kreće prema Čižićima, obilazeći, pritom, krajnji sjever otoka.

Polazište je vidikovac zelene oaze Omišlja – parka Dubec – uz koji je smještena i jednobrodna romanička crkvica sv. Antuna Padovanskog. Ugodna se šetnja do sjevernog vrha otoka nastavlja uz raštrkano naselje i samu obalu tj. uvale Večja, Martinj i Lučicu.

Prolaskom južnim rubom kampa Omišalj, staza ide do raskrižja čiji krak vodi prema Zračnoj luci Rijeka, da bi se, rijetkim raslinjem prošaranim krajolikom, uzdigla do mjesta gdje kreće Krčki most, nadomak ogoljelog otočića Sv. Marko.

/// Četvrti dan Camino Krk: nezaboravna šetnja ispod krčkog mosta i podsjetnik na pravilo – No vino, No Camino!

Tako su brojni hodočasnici upoznali i otkrili Omišalj nakon čega je stavljen na “must see” popis mjesta na koja se mnogi žele vratiti i dodatno ih istražiti.

Prošećite virtualno Omišljem putem linka.

Omišalj će vas dočekati sa slikovitom starogradskom jezgrom smještenom na 85 metara visokoj litici u kojoj možete istražiti iznimno kulturno-povijesno nasljeđe i doživjeti duh prošlih vremena, te atraktivnom obalom s hotelima, plažama i marinom za plovila. Zahvaljujući blagoj klimi i izvrsnom položaju Omišalj je privlačna turistička destinacija s tradicijom duljom od 100 godina.

Kulturna baština odnosno spomenici zamišljeni su kao logične cjeline te tako povijesna jezgra grada Omišlja s istaknutom Crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije predstavlja jednu cjelinu, kulturna baština u okruženju stare gradske jezgre Omišlja drugu, a spomenici u Njivicama treću cjelinu.

Spomenici su označeni tipiziranim oznakama na kojima se navodi naziv spomenika, osnova, kratka informacija o spomeniku na hrvatskom i engleskom jeziku, QR kod koji putem pametnog telefona, tableta ili drugih uređaja omogućava opširniji opis spomenika te više jezičnih varijanti kao i ilustracije koje govore o spomeniku.

Zbog svog idealnog položaja, dobre povezanosti s Rijekom, Crikvenicom te zbog blizine zračne luke, Omišalj živi i zimi.

/// Omišalj i Njivice na otoku Krku skrivaju najljepše plaže kao stvorene za idiličan odmor u dvoje

Njivice idealna destinacija obiteljskog turizma

Njivice su iznimno popularna turistička destinacija Krka. Ovo mjesto poznato je po svojim plažama i hotelima i iznimno je napućeno tijekom sezone.

Doživite pravi ljetni odmor u šarmantnom ambijentu turističkog mjesta na samom moru!. Lijepe plaže, iznimno plavo more, obilje hladovine i blaga klima svake godine privlače sve više gostiju u Njivice koje su danas sinonim za obiteljski turizam.

Nekad malo ribarsko naselje, Njivice su danas poznato turističko odredište, primorsko mjesto s dušom u koje rado dolaze gosti iz europskih i ostalih zemalja. Početkom turizma u Njivicama smatra se godina 1930. kada je izgrađen hotel Luka (današnji Aminess Veya hotel).

Otkrijte male uvale i plaže, rezervirajte izlet na otok Cres ili Rab, uživajte u šetnjama rivom u Njivicama i nestvarno lijepim zalaskom sunca. Za dozu adrenalina odvažite se na izlete poput posjeta plantaži smilja i špilji Biserujki na dva kotača duž biciklističke staze duge 40 kilometara koja povezuje Omišalj i Njivice sa zelenom stranom otoka i slatkovodnim jezerom,  kajakom obiđite Krčki most i otočić Sv. Marko ili krenite u školu ronjenja i naučite nešto novo o podvodnom svijetu Omišlja i Njivica.

Virtulanu šetnju Njivicama potražite na linku.

Na ovaj se način posjetiteljima nudi novo i drugačije iskustvo razgledavanja ponude otoka Krka te predstavljanje njegovih atrakcija uz mogućnost orijentiranja kroz prirodne, povijesne, kulturne i gastronomske znamenitosti, navode u Turističkoj zajednici Omišalj Njivice. Virtualnu šetnju je moguće koristiti na svim tipovima uređaja od PC-a, pametnog telefona ili tableta uz dodatnu mogućnost pregleda preko virtualnih naočala.

Naslovna fotografija: Autor Sanjin Ilijić, izvor: TZ Omišalj Njivice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.