Proljeće se budi na Lošinju – otoku vitalnosti

Nakon duge zime i boravka u zatvorenim prostorima, vrijeme je za boravak na svježem lošinjskom zraku prve kvalitete! Čistoća mora, blaga klima, biljni pokrov te prepoznatljivi otočni mirisi posjetitelje čine sretnijima i zdravijima, a na otoku vitalnosti nude se i razni programi u prirodi te u specijaliziranim ustanovama.

Prirodne ljepote

Lošinjska transverzala, staze lošinjskih kapetana i put dupina samo su neke od 200 kilometara uređenih šetnica i pješačkih staza koje su idealne za zdrav i aktivan odmor. Za one najaktivnije, tu je i planina Osoršćica s najvišim vrhom Televrin od 588 metara. Akvatorij lošinjskog arhipelaga prirodno je stanište dobrih dupina. Zašto ih ne biste bolje upoznali? Sudjelujte u programima lošinjskog Instituta Plavi Svijet, saznajte više informacija o ovim divnim stvorenjima te, ono najvažnije, naučite kako se ponašati u njihovoj blizini.

Bogata kulturna baština

Članak se nastavlja ispod oglasa

Bogata kulturna baština ostavila je traga u arhitekturi, običajima, pričama i legendama koje se mogu najbolje upoznati obilaskom lošinjskih muzeja. Nezaobilazna lokacija svakako je najpoznatiji stanovnik otoka Lošinja – Apoksiomen, remek-djelo hrvatske i svjetske kulturne baštine, koji se trajno smjestio u suvremenom Muzeju Apoksiomena. Nasuprot Apoksiomena, usidrio se muzej na otvorenom – Lošinjski loger Nerezinac koji na zanimljiv i interaktivan način prikazuje i interpretira bogatu pomorsku tradiciju Lošinja.

Easter Splendour

Hotel Bellevue pripremio je posebnu Easter Splendour ponudu za sve goste koji odluče provesti Uskrs na Lošinju u vikendu punom blagdanskog slavlja, opuštanja i gastronomskih užitaka za cijelu obitelj. Najmlađi gosti moći će uživati u zabavnim igrama i aktivnostima – od oslikavanja lica i radionice izrade čokolade Willy Wonka do “bunny” joge do neizostavnog lova na uskrsna jaja. Večeri će upotpuniti a cappella izvedbe, gin i jazz pod zvijezdama, a vrhunac će biti izvrsna gastronomska simfonija trojice vrhunskih kulinarskih majstora koja će oduševiti svakog gurmana. Organizira se i eko – izlet tijekom kojeg gosti mogu istražiti prirodu, zasaditi drvo i ostaviti svoj trag na Lošinju!

Naslovna fotografija: Boka Falsa/ Sandro Tariba

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.