Proljeće se budi na Lošinju – otoku vitalnosti

Nakon duge zime i boravka u zatvorenim prostorima, vrijeme je za boravak na svježem lošinjskom zraku prve kvalitete! Čistoća mora, blaga klima, biljni pokrov te prepoznatljivi otočni mirisi posjetitelje čine sretnijima i zdravijima, a na otoku vitalnosti nude se i razni programi u prirodi te u specijaliziranim ustanovama.

Prirodne ljepote

Lošinjska transverzala, staze lošinjskih kapetana i put dupina samo su neke od 200 kilometara uređenih šetnica i pješačkih staza koje su idealne za zdrav i aktivan odmor. Za one najaktivnije, tu je i planina Osoršćica s najvišim vrhom Televrin od 588 metara.

Akvatorij lošinjskog arhipelaga prirodno je stanište dobrih dupina. Zašto ih ne biste bolje upoznali? Sudjelujte u programima lošinjskog Instituta Plavi Svijet, saznajte više informacija o ovim divnim stvorenjima te, ono najvažnije, naučite kako se ponašati u njihovoj blizini.

Bogata kulturna baština

Bogata kulturna baština ostavila je traga u arhitekturi, običajima, pričama i legendama koje se mogu najbolje upoznati obilaskom lošinjskih muzeja. Nezaobilazna lokacija svakako je najpoznatiji stanovnik otoka Lošinja – Apoksiomen, remek-djelo hrvatske i svjetske kulturne baštine, koji se trajno smjestio u suvremenom Muzeju Apoksiomena.

Nasuprot Apoksiomena, usidrio se muzej na otvorenom – Lošinjski loger Nerezinac koji na zanimljiv i interaktivan način prikazuje i interpretira bogatu pomorsku tradiciju Lošinja.

Proljeće i Uskrs na Lošinju

Boutique Hotel Alhambra i Hotel Bellevue nakon zimskih mjeseci ponovno otvaraju svoja vrata za Uskrs. Na taj način hoteli i službeno započinju novu turističku sezonu. Raskošnom uskrsnom ponudom, s Michelinovim potpisom, Boutique Hotel Alhambra će u trodnevnom programu od 7. do 10. travnja goste oduševiti Gala večerom te nagrađivanom vinskom ponudom od preko 660 vrhunskih etiketa.

Za zadovoljstvo onih kojima je prioritet opuštanje pobrinuo se Hotel Bellevue, koji od 6. do 10. travnja goste očekuje bogatim programom namijenjenim za potpuni odmor tijela i uma.

Naslovna fotografija: Boka Falsa/ Sandro Tariba

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.